Mi a csomómentes palacsinta massza titka?
Figyelt kérdés
A férjem megőrjít ezzel, ha egy csomót is lát benne már minden baja van. Én meg akárhogy praktikázok, mindig csomós lesz az a fránya massza. Mit csinálok rosszul? Mi a helyes módszer?
Kérlek segítsetek, sürgős. Már kavarom is befelé, ahogy írjátok a válaszokat.Köszönöm.
2012. okt. 19. 14:22
11/14 anonim válasza:
mindig a folyékony állagú dolgokhoz kell hozzákeverni apránként a szilárdot (tehát a tojást kikevered tejjel, szódával) és ehhez adagolod a lisztet!) így nem lesz csomós. De ha mégis, kézi habverő.
Azért kemény a tészta, mert sok benne a liszt! A pita is azért keményebb mint a palacsinta , mert több benne a liszt... de annak olyannak kell lennie
12/14 anonim válasza:
Pontosan így van, de fura mód valamiért az ellenkező sorrend terjed el a világban. Fontos hozzátenni, hogy mindezt habverővel kell végezni! (nem kell gépi)
13/14 Kri76 válasza:
Azóta már biztos rájöttél, de én elektromos kézi mixerrel csinálom. Ha az nincs éppen, akkor nagylyukú szűrőn nyomom át másik edénybe.
14/14 anonim válasza:
Botmixer!!! Ahogy a 6-os is írta. Először én a tejet meg a tojást rakom bele, hogy ne tapadjon le a liszt az edény aljára. Utána mehet a többi. Annyira megkeverem, hogy a liszt ne tudjon szétszállni. Lehetnek benne öklömnyi csomók is. Aztán jön a varázslat. A botmixer! A pengés végű. 2-3 perc és csomónak a nyomát se fogod látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!