Valami egyszerű finom vacsiötlet?
Ha nagyon éhes a család, akkor vagy:
- csirketortát csinálok rizzsel, hasábbal
( ezt úgy hogy a csirkemellet vékonyra felszelem, kicsit kiklopfolom, tojásba és reszelt sajt-és füstöltsajtba bepanírozom, egy mély jénai tálba bacon rakok úgy hogy a szélei kilógjanak, beleteszem a sajtba forgatott hús szeleteket, és amikor az összeset beleraktam, a bacont ráhajtom) Így megy be a 200 fokos sütőbe egy jó órára-másfél órára.
Isteni finom és egyszerű is elkészíteni. A családom megveszik érte.
Vagy: tonhalas tésztát
( kagylótésztát kifőzök. 2 doboz aprított tonhalkonzerv, 1 nagyobb doboz paradicsompüré, 1 negyed citrom leve,2 db vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma,2 evőkanál ketchup, só, bors, oregánó, kakukkfű -ezeket jól összefőzöm és a tésztával összekeverem. Még szoktam sajtot reszelni a tetejére) Ez is nagy kedvenc.
vagy: ha van pl. vasárnapi maradék tejfölös hús, akkor a húst le szoktam darálni, pépesíteni, a szaftot pedig besűríteni. palacsintákat sütök. Betöltöm a pépes hússal, merek rá a szaftból és kész a hortobágyi húsos palacsinta.
vagy: kemencés lángost
( 1/2 kg liszt, 5 dkg élesztő, 3 dl tej, 1,5 dl olaj, 1 ek. só - ezt megkelesztem, megsütöm, rárakok fokhagymás tejfölt, erre apró kockára vágott és pirított szalonnát, lilahagymát, egy kis reszelt sajot- és újra be a sütőbe míg a sajt szépen rá nem pirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!