Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paradicsomot hogy tudom...

Paradicsomot hogy tudom eltenni pürének?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy megfőzném héjával együtt, mint a lekvárhoz való gyümölcsöt szokás, a végén beletennék cukrot, és teljesen szétfőzném, utána botmixerrel összenyomnám, és átszűrném szitán a magok miatt. Jó lenne ez így? Vagy hogy csináljam?

Mindenképp úgy szeretném eltenni, hogy ne kelljen vele sokat pepecselni, és a babámnak is tudjak belőle adni az ételeihez.


2009. aug. 6. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Szia! Mi évek óta úgy tesszük el, hogy előtte átdaráljuk paradicsom paszírozón. Ez egy speckó, asztalra felfogatható tekerős eszköz, mint pl a mákdaráló. Ez külön szedi a magot+héját, és külön a sűrű levét. Ezt utána felforraljuk és beleöntjük üvegbe stb.

Bocs, de sajnos nem tudom, hogy paszírozó nélkül hogy lehet megoldani, hogy a mag+héj ne maradjon a főzetben. Ha a babának is akarsz belőle adni, akkor pedig ez fontos lenne, mert megfájdulhat tőle a hasa.

2009. aug. 6. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az általad leírt változat nem túl szerencsés, mert a paradicsom héja nem fő szét, hanem az első 3 percben összepöndörödik, a botmixerezés után pedig már nem tudod átszűrni. Azt javaslom, hogy ahogy az előző válaszoló is írta, nyersen daráld le paradicsom passzírozón és a kinyert levét natúr, cukor nélkül főzd amíg a levét nagyrészt elfővi. Ez kb. olyan 3 órás művelet. Eddigre a vizes levét elfőzted és visszamaradt a sűrű rostos része. Ha ezt kis üvegekbe kitöltöd - mi 7 dl-es vagy literesbe szoktuk - és légmentesen lezárod a tetejét, majd alaposan szárazgőzben kigőzölöd (egy ruháskosarat kibélelsz pokrócokkal és az üvegeket egyenként két-három réteg újságpapírba csomaoglva szorosan egymás mellé beállítod és a pokróccal meg párnákkal jól betakargatod és 2 napig így hagyod) nem kell bele tartósítószer, és jó sokáig eláll. Ha javasolhatom, ne tegyél bele se cukrot, se sót. Ezt majd az étel készítésekor is megteheted. Ha natúr teszed el, akkor egy kis vízzel hígítva ivólének is adhatod a

babának.

2009. aug. 10. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem kell cukor.

Ha csak keveset tennél el egyszerre, akkor pár pillanatra mártsd forró vízbe, így lehúzhatod a héját. Azt dobd el, a többit mixelheted.Beteheted a fagyasztóba, és kész. Mikor előveszed magától szétesik.

Érdemes eltenni nagyobb mennyiségben paradicsomlevet. Megfőzöd, paszírozón lepaszírozod, újra felfőzöd, forrón üvegbe teszed. (pille palackba is lehet) Összeugrik, de nem baj. Kidunsztolod.

Sokkal jobb étel készül ebből, mint a bolti püréből.

2009. aug. 10. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha nincs paszírozód, lyukas tálon, tésztaszűrőn átnyomhatod fakanállal.Ilyenkor marketekben is lehet kapni paradicsom paszírozót. Ne álljon benne a magja, ki tudja? Levele is mérgező.
2009. aug. 10. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!