Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paprikát lehet fagyasztani?

Paprikát lehet fagyasztani?

Figyelt kérdés
Olyan sok nincs, hogy érdemes lenne befőzni, de azt sem szeretném, hogy kárba vesszen.Ha igen, hogy fagyasszam le?
2012. okt. 9. 12:07
 1/8 anonim ***** válasza:
11%
Nem lehet, elvizesedik, borzasztó állaga lesz.
2012. okt. 9. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
Lehet! vágd darabokra és nyugodtan fagyaszd le. Pörköltbe, vagy bármi más ételbe ízesítőként, teljesen jó lesz!
2012. okt. 9. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

én lecsónak is fagyasztom leszeletelve. mellé külön a paradicsomot. pont olyan, mint frissen, csak nem szabad kiengedni. azonnal rá kell tenni a a szaftra, vagy beletenni pl pörköltbe, levesbe.paradicsomos húshombócba is finom pár darab, olyan töltöttpaprika íze lesz.

Szóval bátran fagyaszd le, el tudod használni a télen.

2012. okt. 9. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
4%
A húsa szétmállik a hja elválik.
2012. okt. 9. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
95%
Nyugodtan le lehet fagyasztani. Aki azt mondja h nem az nem ért hozzá. Annyi a titka h nem szabad kiolvasztani felhasználás előtt. Nekünk paradicsom és paprika is van fagyasztva. Pörköltbe, levesekbe beletesszük fagyottan és isteni ízt ad. A répára is azt mondják h jaj az nem jó fagyasztva. Ha fagyosan van beletéve a levesbe akkor meg sem lehet mondani h az nem friss répa.
2012. okt. 9. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A zöldpaprikát (és a répát gyökeret is) karikára szelem, zacsiba rakom, lefagyasztom évek óta. Amikor kell, az asztal sarkához verem fagyottan, annyit török le belőle amennyire éppen szükségem van, a többi megy vissza a fagyóba. A paradicsomot felcikkezve fagyasztom. A répát-gyökeret összekeverem, vegyesen zacskózom, ne kelljen egyszerre kétfajta zacsit megbontanom.


Így ahogy írják, fagyottan rakd forrásban levő kajába, vagy felmelegített zsírra. Télen amikor csak rántottát akarok, akkor is megvárom, míg a hagyma elkezd sülni, akkor teszem bele a fagyott zöldpaprikát, isteni rántotta lesz belőle, senki nem mondja meg, hogy fagyasztott volt.

2012. okt. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Le lehet akár lecsónak fagyasztani, de még töltött paprikának is. Ehhez a paprikát kicsumázzuk, és úgy tesszük a fagyasztóba, hogy ne nyomódjon össze. Ha egymásba toljuk a paprikákat, helyet lehet vele spróolni. AMikor fel akarja valai használni, akkor a még fagyos paprikába kell tenni a tölteléket és úgy kezdeni el fözni. Olyan marad, mint a friss, nem lesz löttyedt.


A paprika csak akkor lesz löttyedt, ha elkészités elött kiolvasztják, pedig erre is érvényes, mint minden fagyasztott zöldségfélére, hogy fagyosan kell elkezdeni megfözni.

Természetesen nyers paprikaként nem lehet felhasználni.

2012. okt. 9. 16:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Erős paprikát szoktam fagyasztani, ha nem fogy el időben. Ha hagyom kiengedni, akkor kicsit fonnyadtabb lesz, mint a friss. De nem zavar, mert úgyis a csípőssége miatt eszem, szendvicsbe, levesbe tökéletes.

Az édes paprikát is befagyaszthatod. Rántottába, ide-oda észre se lehet venni, hogy fagyasztott volt. Én még azt mondanám, hogy nyersen is okés, ha kienged. Tény, hogy kicsit fonnyadtabb, de attól simán ehető. Biztos akad valaki, aki nem olyan finnyás.

2014. júl. 21. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!