A sárgarépát hogyan érdemes fagyasztani?
amilyen formában szeretnéd, kockákra, karikákra, hasábokra. ha olcsó répát kapok én is ezt teszem.
mindenbe jó, felengedés nélkül lehet bármibe beletenni. levesbe, vagy főzelékbe, vagy csak kevés zsiradékon megpárolni.
gondolj a fagyasztott zöldeségmixekre, mindegyikbebn van sárgarépa, és mindegyik tökéletes.kben
Ha felengedteted, akkor löttyedt lesz, ha fagyosan teszed az ételbe, akkor olyan lesz, mint a friss.
Mindenféle fagyasztott zöldségre vonatkozik, hogy nem szabad kiolvasztani, fagyottan kell elkezdeni fözni.
A gyökérrel már ilyenkor összekavarom, akár a karikára szeltet, akár a hasábosat, és vegyesen rakom a zacsiba. Télen csak annyit török le belőle, amennyire éppen szükségem van, a többi meg vissza rögtön a fagyóba!
Én majd kb. egy hónap múlva akarok bevásárolni belőle, mert majd akkor lesz, hogy a tél előtt szedik ki a földből és akkor lesz a legolcsóbb, mert sok lesz a piacon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!