A gyümölcscukor miért jobb mint a sima cukor?
Figyelt kérdés
Könnyebben emészthető,vagy miért?2009. aug. 5. 14:05
1/3 anonim 



válasza:





lassabb a felszívódása, nem emeli drasztikusan a vércukor szintet.. ugyan akkor ezt is módjával kell fogyasztani
max 50g/nap ajánlott.
2/3 anonim 



válasza:





A rendes cukortól sem lesz semmi bajod,ha módjával használod,és nem vagy cukorbeteg.Soha nem vettünk gyümölcscukrot, sütéshez nem is lehet rendesen használni .Drágább,és divatosabb a gyümölcs és a nádcukor,lehet,hogy könnyebben emészthető,de ennek csak akkor van jelentősége,ha valaki sok cukrot fogyaszt.Akkor pedig mindenfajta cukor ártalmas.
3/3 anonim 



válasza:





Az első az igaz, lassabban bomlik le. Az ember biológiailag nem igazán alkalmas olyan hatalmas mennyiségű cukor gyors feldolgozására, mint ami a normál cukrokból meg a finomított lisztekből felszabadul, mert ilyenek a természetben nem fordulnak elő, illetve az ember számára nem voltak hozzáférhetők. A hasnyálmirigynek rövid időn belül, rengeteg inzulint kell termelnie, a sejteknek pedig rengeteg cukrot befogadniuk, és ez megviseli a szervezetet. A következmény az inzulinrezisztencia, vagyis, hogy ha van is inzulin, a sejtek nem fogadják be a cukrot, illetve az inzulinmennyiség is lecsökkenhet, így pedig a cukor a vérben halmozódik fel, létrejön a cukorbetegség. A gyümölcscukor kalóriatartalma nem kisebb, mint a normál cukoré, de mivel a lebomlása lassubb, fokozatosabb, nem jelent akkora sokkot a szervezetnek, így segít valamelyest a cukorbetegség megelőzésében, és már kialakult cukorbetegség, vagy annak előállapota esetén is előnyös. Különösen annak érdemes ezt megfontolni, aki cukorbetegségre hajlamos lehet. Hátránya viszont, hogy sokkal drágább a normál cukroknál, és újabb kutatások szerint növeli a trigliceridszintet, ami nem túl jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!