Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Holnap gyros lesz ebédre....

Holnap gyros lesz ebédre. Befűszerezzem a húst már ma?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok még a konyhában. Bolti fűszerkeveréket fogok venni. Mekkora darabokra vágjam a húst? És hogyan süssem meg? Kevés olajon hirtelen megsütni? Éés 2 személyre elég lesz 50 dkg?
2012. okt. 6. 19:11
 1/4 anonim ***** válasza:

csíkokra vágva befűszerezheted már ma. kevés olajon hirtelen kell kisütni.

a fél kiló bőveb elég lesz.

2012. okt. 6. 19:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyujjnyi csíkokra vágd, és ha rám hallgatsz, teszel alá elég olajat és inkább lassan sütöd. Mert ha kevés olajra és nagy tűzre rádobod, keményre ég, a belseje meg nyers marad.

Nyugodtan fűszerezd be ma, viszont annyi olajat kell rátenni, hogy ellepje a húst - akkor eláll akár 2 napig is hűtőben.

Az 50 dkg 2 személyre 2 evésre elég. (Egy normál adag 10-12 dkg.)

Nagyon finom sült krumplival + kockázz fel paradicsomot, kígyóuborkát, feta sajtot.

Öntet hozzá (szintén 2 evésnyi adag): 1 doboz tejföl + 1 doboz joghurt összekeverve, belereszelve 2 fokhagyma (ha jó fokhagymásan szereted, lehet több, ha nem szereted fokhagymásan, akkor ezt is keverd be ma) és durva reszelőn belereszelve kb. 5-6 cm-es darab a kígyóubiból.

2012. okt. 6. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
kigyóubit csepegtesd le, mielőtt ráöntöd a tejfölt, így kevésbé fog folyós lenni.
2012. okt. 6. 19:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, úgy csináltam ahogy írtátok! Olyan pácot vettem amire az van írva, hogy gyorspác, sütés előtt 20 perccel elég bekenni vele a húst. Én mondjuk már ma bekentem, remélem ettől még jó lesz.
2012. okt. 6. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!