Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha nem temperálom a csokit,...

Ha nem temperálom a csokit, akkor mi fog történni?

Figyelt kérdés

[link]


Az első receptben írják, hogy temperálni kell a csokit, de én úgy gondoltam csak megolvasztom. Az baj lenne, ha így csinálnám?


2012. okt. 4. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
A temperálás arra szolgál h szép legyen a csoki fénye és h "kagylós" törésű legyen. Ezt láthatod milyen ha bonbont eszel. Nem úgy törik mint a sima temperálatlan étcsoki. A temperálás teljességgel elhagyható. Hiszen te gondolom nem kirakatba csinálod eladásra hanem csak otthonra.
2012. okt. 4. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, majd karácsonyra szeretném, csak próbálok előre felkészülni. Köszönöm a segítséget.
2012. okt. 4. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem nagy baj, de temperált csokival szebb és tartósabb lesz az eredmény. Ha hamar elfogyasztjátok, akkor mindegy, de ha jó előre szeretnéd elkészíteni, jobb temperálni, mert különben nagyon olvadós lesz és csúnya kicsapódás is keletkezhet a felületén. Persze, ha becsomagolod őket egyesével, akkor nem feltűnő :)
2012. okt. 4. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Kicsit időigényes műveletnek tartom, tehát nem biztos, hogy temperálni fogok, köszönöm neked is a választ:)
2012. okt. 5. 17:47

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!