Létezik olyan sütötökleves, ami NEM krémleves?
Akárhol kerességek, mindenhol csak krémleves receptet találok, és azt senki sem szereti nálunk.
Ha valaki ismer olyan sütötöklevest, ami nem krémleves, legyen szives, adja meg a receptet.
(Az nem megoldás, hogy nem pürésitem, mert attól még ugyanolyan - szimpla - az ize)
Köszi elöre is.
de létezik és nagyon finom, sok más zöldséggel együtt kell csinálni és mellesleg hússal.semmi püré.
ha érdekel írj.
Kedves 83%-os: be tudnád irni vagy linkelni ide a receptet? Lehet, hogy másnak is érdekes lenne, nekem egész biztosan az.
Köszönöm elöre is.
Kissé megkésve, de szívesen közreadom a sütőtökleves receptjét.
hozzávalók: 1 kilós kis kanadai édes tök kockára vágva (csak ez a fajta jó,a másik, hagyományos sütőtökből nem volt olyan finom )egy csomag újhagyma zöldjével együtt, vagy ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma félkarikára vágva.40 deka sárgarépa felkarikázva, 50 deka brokkoli rózsáira szedve, a szára is felkarikázva. 40 deka (két kicsi) cukkini, kis hasábokra vágva, 40 deka hámozott paradicsom felkockázva, 1-2 gerezd fokhagyma préselve.
80 deka csirkemellfilé vagy combfilé, bő másfél liter zöldségerőleves vagy húsleves kockából.
A hús csíkokra vagy kockákra vágjuk, kevés olajon párolni kezdjük, ha már kifehéredett, hozzáadjuk a répát, a brokkoli szárakat,hagymát, és azt is együtt pároljuk, majd a paradicsom, a brokkolirózsák, fokhagyma. felöntjük a lével, és csendesen kb 12-15 percig főzzük. ezután tesszük bele a felkockázott tököt, a cukkinit, és ezzel még kb 5 percig fedő alatt főzzük. egy kávéskanál cukrot is tehetünk bele, őrölt borsot keveset, és persze sót, attól függően, a lé mennyire sós.
aki szereti csípőspaprikát is tehet bele, végül petrezselyemmel is megszórhatjuk.
nagyon tartalmas, ízletes leves, rengeteg vitaminnal.
Ez egy jó nagy fazéknyi mennyiség lesz kb 6 főre bőséges adag.
Jó szívvel ajánlom mindenkinek.
Köszi a receptet, tetszik leirásra, egész biztos k fogom próbálni. Éppen ilyesmire gondoltam, mint ez a recept.
Egy kérdés még: miért csak a kanadai tök jó ehhez szerinted, mi a különbség?
A hokaidó tök nem jó hozzá?
Azt nem ismerem, de próbáltam abból a magyar dobosi nagy tökből, amiből a piacon lehet kapni, abból nem lett jóízű, és szét is mállott teljesen.
ebben a kis hegedűtökben van bizalmam, mert ebből már többször csináltam, nyersen is finom édes, és az állaga is jó.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!