Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökböl mit lehet készíteni?

Tökböl mit lehet készíteni?

Figyelt kérdés

van itthon csillagtök,meg normál hosszú tök.

viszont nincs zsemlemorzsa,úgyhogy rántott tökön kívül tudnátok ajánlani vmit?

mit lehet még csinálni belöle?

tojás,tejföl stb.van.

2009. aug. 4. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:

hát lehet töltött tököt!az elég jo cucc.

[link]

2009. aug. 4. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Rakottként is lehet késziteni: a tököt megtisztitva felszeletelni, egy kikent formába a felét lerakni. Darált húst hagymával átpiritani, a tökre simitani, a többi tökszeletet rárakni. Vagy tejföl és tojás keverékével, vagy sajtos besamellel leöntve sütöben átsütni (kb. 20 - 30 perc).

Ha laktatóbban akarod, akkor a hús alá még tegyél párolt rizst is - de akkor sokkal hizlalóbb, én nem szeretem rizzsel.

2009. aug. 4. 11:18
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget,mindkettö tetszik!a rakottat meg is csinálom ma
2009. aug. 4. 11:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy a karikára vágott, ízesített szeleteket sűrű palacsintamasszába mártod, és úgy sütöd ki. Szerintem nagyon finom. De a tökfőzelék is jó választás lehet, a kissé savanykás íze még jól is jöhet ebben a fülledt időben...
2009. aug. 4. 11:35
 5/6 anonim válasza:
Egyszerű: tökfőzeléket!
2009. aug. 4. 12:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk szeretik lecsóként.A tököt felkockázod,hagymát,paradicsomot,zöldpaprikát elkészíted,mint a lecsónak,hozzáteszed a tököt.Rottyantasz rajta egyet és egy-két marék rizst közé főzöl.
2009. aug. 4. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!