Egyszeruen elkészíthetö finom suti?
Nem gyümis, de nagyon finom és egyszerü az elkészítése :
Kakaós-tortaszeletkék receptje (kiadós, igen jó)
3 deka vajat (vagy 6 deka zsírt) 1 egész tojással, 25 deka cukorral és 1/2 citrom reszelt héjával fél óráig keverünk, azután 25 deka lisztet, 4 deka kakaót és 1/4 liter tejet adunk hozzá. A jól eldolgozott tésztához legvégül kevés liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőport gyúrunk és vajazott, kiszórt tepsibe téve, közepes tűznél sütjük. Sütés után kétfelé vágva, gyümölcsízzel töltjük, szeleteljük és vanilincukorral bőven szórjuk be.
NEM KELL SÜTNi!!!!
Hozzávalók:
0,5 kg darált keksz
1 kocka ráma
2 dl tej
3 ek(evőkanál) sötét kakaó
20 dkg porcukor
2 ek rum aroma
tetejére 1(2) tábla étcsoki
Az összes alapanyagot összegyúrod,majd egy 30x20-as tepseben elegyengeted. Ha szép egyenes, ráöntöd az olvasztott csokoládét.( a csokiba én teszek 3 kanál étolajat,hogy szép fényes legyen a máz)
Betesz a hűtőbe,és ha megmeredt a csoki a tetején,felszeletelheted akkora csíkokra,mint a balatonszelet.
Nagyon finom!!!!
Sok szerencsét:))
Citromos álom
2 citrom héja és leve
9 evőkanál porukor (én ennél kevesebbet szoktam)
1 nagydobozos tejföl (vagy két kicsi)
4 dcl tejszín (én nagydobozos hulalaból szoktam)
baba piskóta vagy piskóta tallér
Gyümölcs (én egy ananászkonzervből szoktam)
A cukrot a citromlevet és a tejfölt összekevered, belereszeled a citrom héját is. A tejszínt fölvered utánna összekevered a cukros citromos tejföllel és belekevered a gyümölcsöt. Fogsz egy tálat és belerétegezed a krémet a piskótával. Krém kerüljön a tál aljára. A tetejét gyümölcsel díszíted. Két órát hagyd állni a hűtőben. Nagyon könnyű és nagyon finom nyári édesség.
Keksztekercs:
Hozzávalók:
-50 dkg darált háztartás keksz(lehet boltban kapni daráltat is)
-1/2 dl rum
-25 dkg sütőmargarin
-1,5 dl tej
-20 dkg cukor
-5 dkg (keserű) kakaó
-1 evőkanál liszt
-15 dkg mazsola
Elkészítés:a kekszet a mazsolával együtt beáztatjuk a rumba.A tejet,a cukrot,a kakaót és a lisztet állandó kevergetés mellett felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint,és újra felforraljuk.Ezt a masszát ráöntjük a kekszre, és celofánba tekerjük vagy őzgerinc formába öntjük.Hűtőben lehűtjük 2-3óra alatt majd szeletelve tálaljuk.
Pöttyöske:
Hozzávalók:
-50 dkg keksz
-25 dkg sütőmargarin
-1 evőkanál liszt
-1 evőkanál kakaópor
-1 rumaroma
-20 dkg porcukor
-1,5 dl tej
-kókuszreszelék
Elkészítés:A tejet felmelegítjük,felolvasztjuk benne a margarint,majd beletesszük a lisztet,a kakaóport és a porcukrot.Amikor felforrt,levesszük a tűzről.Egy tálban összetördeljük kézzel a háztartási kekszet,ráöntjük a rumaromát,összekeverjük,majd ráöntjük a csokis szószt. Összekeverjük egyenletesen, majd fóliával bélelt őzgerincformába öntjük.Hűtőben tesszük 2-3óráre,majd szeletelve tálaljuk!:)
Almás kenyér:
Hozzávalók:
-1 kiskanál olaj
-1 kiskanál só
-1 db csomag sütőpor
-5 cl rum
-1 kiskanál fahéj
-250 g porcukor
-1 kiskanál őrölt szegfűszeg
-500 g finomliszt
-150 g mazsola
-100 g dió
-750 g alma
Elkészítés:Az almákat hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a darabokra vágott dióval és a megmosott mazsolával. Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot, alaposan dolgozzuk össze, majd letakarva egy éjszakán át pihentessük. Másnap adjuk hozzá az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150 fokon kb. 75 perc alatt süssük meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!