Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszeruen elkészíthetö finom...

Egyszeruen elkészíthetö finom suti?

Figyelt kérdés
Akár gyumölcsös kulönlegesség is jöhet. ès könnyen elkészíthetö kell :S nem tudok sutni....
2009. aug. 4. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem gyümis, de nagyon finom és egyszerü az elkészítése :

Kakaós-tortaszeletkék receptje (kiadós, igen jó)

3 deka vajat (vagy 6 deka zsírt) 1 egész tojással, 25 deka cukorral és 1/2 citrom reszelt héjával fél óráig keverünk, azután 25 deka lisztet, 4 deka kakaót és 1/4 liter tejet adunk hozzá. A jól eldolgozott tésztához legvégül kevés liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőport gyúrunk és vajazott, kiszórt tepsibe téve, közepes tűznél sütjük. Sütés után kétfelé vágva, gyümölcsízzel töltjük, szeleteljük és vanilincukorral bőven szórjuk be.

2009. aug. 4. 10:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
elözö vagyok. nem kell fél óráig keverni.. :D
2009. aug. 4. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:

NEM KELL SÜTNi!!!!

Hozzávalók:

0,5 kg darált keksz

1 kocka ráma

2 dl tej

3 ek(evőkanál) sötét kakaó

20 dkg porcukor

2 ek rum aroma

tetejére 1(2) tábla étcsoki

Az összes alapanyagot összegyúrod,majd egy 30x20-as tepseben elegyengeted. Ha szép egyenes, ráöntöd az olvasztott csokoládét.( a csokiba én teszek 3 kanál étolajat,hogy szép fényes legyen a máz)

Betesz a hűtőbe,és ha megmeredt a csoki a tetején,felszeletelheted akkora csíkokra,mint a balatonszelet.

Nagyon finom!!!!

Sok szerencsét:))

2009. aug. 4. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Citromos álom

2 citrom héja és leve

9 evőkanál porukor (én ennél kevesebbet szoktam)

1 nagydobozos tejföl (vagy két kicsi)

4 dcl tejszín (én nagydobozos hulalaból szoktam)

baba piskóta vagy piskóta tallér

Gyümölcs (én egy ananászkonzervből szoktam)

A cukrot a citromlevet és a tejfölt összekevered, belereszeled a citrom héját is. A tejszínt fölvered utánna összekevered a cukros citromos tejföllel és belekevered a gyümölcsöt. Fogsz egy tálat és belerétegezed a krémet a piskótával. Krém kerüljön a tál aljára. A tetejét gyümölcsel díszíted. Két órát hagyd állni a hűtőben. Nagyon könnyű és nagyon finom nyári édesség.

2009. aug. 4. 16:25
 5/7 anonim ***** válasza:

Keksztekercs:

Hozzávalók:

-50 dkg darált háztartás keksz(lehet boltban kapni daráltat is)

-1/2 dl rum

-25 dkg sütőmargarin

-1,5 dl tej

-20 dkg cukor

-5 dkg (keserű) kakaó

-1 evőkanál liszt

-15 dkg mazsola

Elkészítés:a kekszet a mazsolával együtt beáztatjuk a rumba.A tejet,a cukrot,a kakaót és a lisztet állandó kevergetés mellett felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint,és újra felforraljuk.Ezt a masszát ráöntjük a kekszre, és celofánba tekerjük vagy őzgerinc formába öntjük.Hűtőben lehűtjük 2-3óra alatt majd szeletelve tálaljuk.

Pöttyöske:

Hozzávalók:

-50 dkg keksz

-25 dkg sütőmargarin

-1 evőkanál liszt

-1 evőkanál kakaópor

-1 rumaroma

-20 dkg porcukor

-1,5 dl tej

-kókuszreszelék

Elkészítés:A tejet felmelegítjük,felolvasztjuk benne a margarint,majd beletesszük a lisztet,a kakaóport és a porcukrot.Amikor felforrt,levesszük a tűzről.Egy tálban összetördeljük kézzel a háztartási kekszet,ráöntjük a rumaromát,összekeverjük,majd ráöntjük a csokis szószt. Összekeverjük egyenletesen, majd fóliával bélelt őzgerincformába öntjük.Hűtőben tesszük 2-3óráre,majd szeletelve tálaljuk!:)

Almás kenyér:

Hozzávalók:

-1 kiskanál olaj

-1 kiskanál só

-1 db csomag sütőpor

-5 cl rum

-1 kiskanál fahéj

-250 g porcukor

-1 kiskanál őrölt szegfűszeg

-500 g finomliszt

-150 g mazsola

-100 g dió

-750 g alma

Elkészítés:Az almákat hámozzuk meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Keverjük össze a darabokra vágott dióval és a megmosott mazsolával. Adjuk a keverékhez a porcukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a rumot, alaposan dolgozzuk össze, majd letakarva egy éjszakán át pihentessük. Másnap adjuk hozzá az almás keverékhez a lisztet, a sütőport és a sót is, majd dolgozzuk tésztává. Osszuk két részre, és készítsünk belőle cipókat. Egymástól messze tegyük egy tepsire, és 150 fokon kb. 75 perc alatt süssük meg:)

2009. aug. 5. 12:21
 6/7 A kérdező kommentje:
juuujjj menyi finomság köszi nagyon a válaszokat :))))))
2009. aug. 8. 09:52
 7/7 A kérdező kommentje:
kiprobáltam az almás sütit nagyon jól sikerült kösziii:)
2009. aug. 9. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!