Stíriai metélt receptet szeretnék kérni amibe hosszúmetélt vagy spagetti és túró is kell?
Figyelt kérdés
Ugye kell bele túró mert amiket találtam ott csak tejfölt írnak.2009. aug. 3. 18:38
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de sajnos nem mert itt a tésztát is nekem kell gyúrni. Van olyan is azt hiszem amihez jó a bolti tészta is.
2009. aug. 3. 18:54
3/5 anonim válasza:
A stíriai metéltnek az a lényege, hogy a tésztájában van a túró.
Ha bolti tésztából akarsz édes túróst, keverj össze tejfölt, vagy tejszínt tojással, túróval, cukorral, citromhéjjal, öntsd a fésztára, és süsd meg. De az nem stíriai.
4/5 anonim válasza:
Én bolti tésztával szoktam csinálni, és a következő dolgokkal keverem össze (egy nagy jénaihoz):
10 dkg vajat 30 dkg porcukorral, 4 tojás sárgájával, 2 dl tejföllel, fél kg túróval, 8 dkg hámozott és félbevágott mandula, 1 citrom reszelt héja, mazsola, 4 tojás felvert fehérje, ebben a sorrendben összekeverni. Végül elkeverni a főtt tésztával, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt jénaiban 30 percig sütni közepes hőfokon.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi nektek! Utolsó nagyon jól hangzik a recepted!
2009. aug. 3. 21:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!