Látogatóba megyek ex-munkahelyre. Milyen sütit süssek?
Szerintem süss nekik valami kekszet :)
Itt egy nagyon finom keksz recept, tényleg nagyon gyorsan kész van :)
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1 alma, cukor, 2-3 marék müzli, 1 tojás, fahéj, fél zacskó sütőpor
1. Morzsoljuk el a vajat a lisztkeverékkel
2. Adjuk hozzá a reszelt almát és a többi hozzávalót, gyúrjunk tésztát belőle. (A lisztmennyiség függ az alma méretétől, ha túlzottan ragad a tészta, adjunk hozzá még lisztet)
3. Egy órára tegyük a hűtőbe a tésztát!
4. Nyújtsuk ki, és pohárral szaggassunk köröket, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 12 percig süssük
Ennyi tésztából kb. 40 db lesz, persze függ attól, hogy mekkora köröket szaggatsz belőle. :)
Ha már keksz, akkor itt egy tényleg finom, én most ettem meg párat belőle :)
AMERIKAI CSOKIS KEKSZ
25 dkg margarin
30 dkg cukor
20 dkg liszt
2 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 kk sütőpor
10 dkg apróra vágott étcsoki
10 dkg összetört mandula vagy dió
egy csipet só
Az alapanyagokat egy tálban összedolgozom (mindent egyszerre beleteszek, majd robotgéppel krémállagúra keverem, a margarint kicsit meg lehet roggyantani, de ne folyjon!), majd teáskanállal kivajazott tepsibe kellő távolságra (kb. 8-10 cm!) halmokat készítek. 10-15 perc alatt készre sütöm, majd a kivételt követően azonnal egy tálcára vagy tálba helyezem, ahol hagyom kihűlni.
A lényeg: A tészta olyan, mint a vajas diókrém, ezt kell teáskanállal adagolni. NE legyen nagyon púpos a teáskanál. A halmok között tényleg legyen 8-10 cm, azaz egy nagyobb tepsibe is kb. 12-15 db fér, nem több!
A halmok a sütés közben SZÉTFOLYNAK, ezért kell nekik a hely. Akkor van kész, ha már a szélén látod, hogy meg van sülve. Amikor kiveszed, még "ragad meg rugalmas", de ha kiszedted a tepsiből, pár perc és megkeményedik. Nagyon finom, főleg, ha mandulával készíted.
Két tepsi kell hozzá, előmelegített sütőbe kell kezdeni, és tényleg kb. tíz perc, amíg kész. Ha kivetted az egyiket, mehet be a másik, és amíg a kész tepsiből kiszeded a sütit, majd elkészíted bele az új halmokat (csak az első sütés előtt kell vajazni a tepsit, utána már nem!!), addig megsül a másik tepsi is. Tehát kicsit "időigényes", mert cserélgetni kell a tepsiket, de nagyon finom, ízletes, és egy adagból kb. 60 halmod lesz, azaz hatvan kekszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!