1/6 anonim válasza:
a lényege mindegyiknek ugyanaz-azaz a tészta térfogatnövelése.
de az élesztőbe élesztőgombák vannak-ezt a kelt tésztákhoz használjuk
2/6 anonim válasza:
Valóban a térfogatnövelés a célja, de azért teljesen más tészta...:)
Az élesztőt fel kell futtatni, langyos tejben/vízben csipet cukorral, és a tésztát is keleszteni kell.
a sütőpor kevert tésztákba,(van aki piskótába is)esetleg pitetésztába kell tenni.
3/6 A kérdező kommentje:
És ha pl. kenyérsütőbe akarok kuglófot csinálni, abba melyik való inkább?
2012. szept. 28. 18:44
4/6 anonim válasza:
porélélesztőt szoktak a kenyérsütőbe használni
5/6 anonim válasza:
Igen, abba instant élesztőt használnak általában.
6/6 anonim válasza:
az élesztő biológiai lazító szer, a sütőpor kémiai
sütőport általában kevert/felvert tésztákhoz, élesztőt gyúrt tésztákhoz használunk
kuglóf készülhet kevert sütőporos, de gyúrt élesztős tésztából is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!