Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miben különbözik a sütőpor az...

Miben különbözik a sütőpor az élesztőtöl?

Figyelt kérdés

2012. szept. 28. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:

a lényege mindegyiknek ugyanaz-azaz a tészta térfogatnövelése.


de az élesztőbe élesztőgombák vannak-ezt a kelt tésztákhoz használjuk

2012. szept. 28. 18:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Valóban a térfogatnövelés a célja, de azért teljesen más tészta...:)

Az élesztőt fel kell futtatni, langyos tejben/vízben csipet cukorral, és a tésztát is keleszteni kell.

a sütőpor kevert tésztákba,(van aki piskótába is)esetleg pitetésztába kell tenni.

2012. szept. 28. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
És ha pl. kenyérsütőbe akarok kuglófot csinálni, abba melyik való inkább?
2012. szept. 28. 18:44
 4/6 anonim ***** válasza:
porélélesztőt szoktak a kenyérsütőbe használni
2012. szept. 28. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, abba instant élesztőt használnak általában.
2012. szept. 28. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

az élesztő biológiai lazító szer, a sütőpor kémiai

sütőport általában kevert/felvert tésztákhoz, élesztőt gyúrt tésztákhoz használunk

kuglóf készülhet kevert sütőporos, de gyúrt élesztős tésztából is

2012. szept. 28. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!