Hogyan tudok házilag jégkrémet vagy fagyit készíteni gép nélkül?
Vettem az IKEÁ-ban fagylalt nyalóka készítőt, ehhez keresek receptet. Persze sima fagyi recept is érdekelne, ami finom. [link]
nem a recepten múlik igazasából.
a jégkrém attól jégkrém és nem egy fagyott tömb, hogy sok apró levegőbuborék van benne.
jó alaposan fel kell verni géppel. minnél habosabb annál jobb. Ez az ízre is hatással van.
az egyszerű boltban kapható fagyiporok is nagyon jók, ha megfelelően készíti el őket az ember.
A fagyigép egyébként csak annyit csinál, hogy keveri a fagyit hülés közben, ezzel még lazább, még levegősebb szerkezetet hozva létre.
Na akkor leírom neked az én receptem. Ez egy alap vaníliarecept, ezt szoktam tuningolni. Vagy alkohollal, gyümölcscsel, kekszedarabokkal, csokidarabokkal, piskótakockával stb... amivel akarod.
40 dkg cukor, 1 tojás + 3 sárgája, 2 csomag vaniliás cukor, 2 rúd vanília, fél liter tej, 1 kis doboz tejszín, 1 csomag habfix (tejszínhabkeményító por).
Felfőzöm a tejjel a tojást, a sárgákat, a cukrot, a vaniliás cukrot, valamint a felhasított vaniliarudakat. Azonnal leveszem a tűzről és állandóan kevergetve hűlni hagyom. A tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval és a hideg krémbe keverem. Formákba teszem és kifagyasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!