Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki le tudja irni nekem a...

Valaki le tudja irni nekem a szemesbabfözelék receptet?

Figyelt kérdés
sok helyen kerestem már de nem találtam ami kell...ami nekem kellene inkább ilyen világosabb szinü olyan mint ha lilás vagy hogy mondjam....kérlek aki tud segitsen
2009. aug. 2. 15:00
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt hiszem a fejtettbab (abból is a tarkabab, nem a fehér, annak lilás a színe-mármint a levének) főzelékre gondolsz. Szóval, ha száraz babból csinálod, akkor előtte lévő ets be kell áztatni sok vízbe, hogy megszívja magát. Ha friss, akkor egyből neki lehet állni.

A babot felteszed annyi vízba főni, amennyi ellepi. A főzővízbe teszel babérlevelet, sót, 1-2 gerezd fokhagymát. ha megpuhult, olajból, lisztből és egy kávéskanálnyi reszelt vöröshagymából rántást készítesz és ezzel sűríted, illetve ha úgy szeretitek akkor tejföl és liszt keverékével behabarod. Mi még tálaláskor ecetet is szoktunk bele tenni.

Remélem tudtam segíteni.

2009. aug. 2. 15:10
 2/6 anonim ***** válasza:
A babot előző este be kell áztatni,sós vízzel,babérlevéllel puhára főzni,ha van egy kis füstölt csont vagy husi,finomabb lesz az íze. ha nehezen puhul,egy kis szódabikarbónával meggyorsíthatod. Egy kis olajjal,liszttel,pirospaprikával rántást készítesz, tejföllel elkeverve a babhoz adod és átforralod. van aki csak lisztes tejföllel behabarja. Ki hogy szereti. Jó étvágyat!
2009. aug. 2. 15:15
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2009. aug. 2. 15:20
 4/6 anonim ***** válasza:
ha egy kis borsikafüvet is teszel bele, akkor nem puffaszt a bab annyira.
2009. aug. 2. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor sem puffaszt,ha az első főzőlevét leöntöd/ kb 10 perc főzés után/ és uj lében főződ tovább. Természetesen a füstöltet csak ekkor teszed bele.
2009. aug. 2. 16:05
 6/6 anonim ***** válasza:
En meg egy kanal paradicsompuret is szoktam belekeverni.
2009. aug. 3. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!