Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan lehet süteményt/tortát...

Hogyan lehet süteményt/tortát ügyesen bemázolni?

Figyelt kérdés
Azt tervezem, hogy a napokban csinálok tortát, de nem azt a kör alakú piskótát venném meg hozzá hanem azt a hosszú kocka(téglalap) alakút. Na és az a kérdésem, hogy ha az egészet be akarom mázolni akkor egy olyan tasak Dr Oetker mázpor elég hozzá, vagy inkább kettőt vegyek? Meg még annyi hogy hogy kell ügyesen bemázolni, hogy a tetejére és a négy oldalára is rendesen jusson?
2009. aug. 2. 13:32
 1/3 anonim ***** válasza:
60%

HA jól veszem ki a szavaidból máznál a zselére gondolsz.

Ebben az esetben pedig négyszög alakú tortánál elég nehéz, úgy megoldani, hogy a teljesen függőleges oldalán (vagy nem így gondoltad?) ne folyjon le a zselé(?). Amúgy a legegyszerűbben a zselét a főzése után kicsit kevergetni kell, hogy valamelyest lehűljön, de pont ne sűrűsödjön még be, majd pedig ecsettel bevonni az aktuális készítmény felületét.

2009. aug. 2. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
56%
Ha a cukormázra gondolsz,amiből több fajta ízesítésű is van, nálunk a puncsos jött be legjobban. Szerintem kettőt vegyél, kicsit folyósabbra keverd,kanalazd a közepére, és segíts neki oldalt lefolyni. így mindenhol fedni fogja. Utána dr Oetker dekortollal még rajzolhatsz vagy írhatsz is rá,mikor már megszáradt. Sok sikert!
2009. aug. 2. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen a cukormázra gondoltam, s köszi a segítséget! ;)
2009. aug. 2. 15:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!