Ötletek egy finom ebédhez?
Már kipróbáltam, szerintem nagyon finom:
Bácskai rizseshús, tarhonyáshús pörköltből pl.vagy Palermói szelet (rántotthús, még forrón megszórva reszelt sajttal)vagy Párizsi szelet (bundás hús)krumplipürével, petrezselymes krumplival, vagy sültkrumplival. friss paradicsomsaláta, vagy nyári vegyes saláta mellé.
fasírt gombócban vagy Stefániának betöltbe.
vagy egybesültve a hús egy kolbász beledugva a közepébe. nemcsak karajból lehet, egy darab comb vagy lapocka is kiváló hozzá, sőt szaftosabb is. én konyhai cérnával át szoktam kötözni, hogy formás legyen.még melegen le kell szedni a cérnát, ha megsült a hús.
a sültek bellé a krumpli, rizs mellé nagyon finom a párolt káposzta, főleg, ha lila.
Nálunk a mai menü:
- Húsleves
- Sült és rántott karaj rizzsel, és hasábkrumplival, savanyúval
-Barackos tekercs
A 2-3 cm vastagra szelt husikat sózd, borsozd be, hagyd egy kicsit állni.
Kb. 2x annyi vöröshagymát, mintha pörköltnek tennéd fel, szeletelj el, és 1 egész fej fokhagymát bő zsírban dinszteld meg, forgasd bele a husikat, süssed fehéredésig, tégy bele szemes borsot és babérlevelet is. Engedd fel kb. 1,5-2,0 deci fehérborral, és párold födő alatt puhára, ha kell, a továbbiakban már elegendő vizet önteni alá, hogy puhuljon. Amikor megpuhult, süsd zsírjára, és pirítsd meg szép pirosra.
Persze rakhatod tepsibe is, alufóliával, arra kell vigyázni, ha lehet teflonba tedd, mert a vöröshagyma a vége felé szeret leragadni.
Teljesen száraz törtkrumplit készíts hozzá köretnek, mert a husi szaftját tudod szedni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!