Sütőtökös kérdés, mélyhűtőbe hogy tegyem el, reszelve hogy darabokra vágva? Inkább muffint sütnék belőle majd.
Szerintem készre reszelve, mert a felolvasztott darabokat már nehéz reszelni. Bár félig felengedve talán lehet.De lereszelve kiolvasztod, lecsepegteted, kinyomkodod.
Nem csináltam még, csak gondolkodom:)
Ha saját tököd van, megértem, hogy le akarod fagyasztani,de az biztos, hogy a fagyasztott, csak, pürének, krémlevesnek jó.Jegesen nem lehet a tésztába keverni, mert sülés közben eláztatja.ha meg kiolvad, olyan plötty, hogy szintén nem jó tésztába keverve.
Esetleg, ha mikróban elpárologtatod a vizet, de az is már
egy plusz agyusztálás.
Próbáld meg, ha lehet hűvös kamrában eltárolni fagyasztás helyett.
Venni viszont egész télen lehet kiváló minőségűt.
Én egyszer fagyasztott, gyalult tökből akartam fasírtot csinálni - mert frissből többször csináltam már- de rémesen vizes, nedves állagú volt. Alig lehetett összegömbölygetni, és állt a víz a tálcán alatta. Szerintem nem lehet annyira kinyomkodni, hogy kellemesen formálható legyen a massza.
Lehet, a sütőtök is ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!