Hogy csináljam a töltött paprikát? Annyi receptet olvasok, Anyukám is mást mond. Légyszi valaki segítsen!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem kell megfőzni a rizst előre!
A darálthúst és annak kb. egyharmadnyi nyers rizst (amit előtte megmostam) összegyúrom sóval, borssal, törtpaprikával és 1 nyers tojással.
A paprikának kiszeded a csomáját, a helyére betöltöd a tölteléket, azután lehet főzni.
Van, aki először elkészíti a paradicsom-szószt, és abba rakja a megtöltött paprikát és úgy főzi meg.
Én külön lábasban teszem fel a megtöltött paprikát sós vízben főzöm meg. Külön elkészítem a paradicsom-szószt, és amikor mindkettő kész, összefőzöm őket.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
16,05-ös vagyok!
Azt nem írtam, hogy azért kell kb. egyharmadnyi rizs, mivel amikor az megfő, kb. háromszorosára dagad, így lesz majd a hússal kb. fele-fele arányban.
Éppen ezért, amikor a tölteléket a paprikába belenyomod, ne legyen nagyon kemény, mert amikor a rizs elkezd főni és dagadni, a paprika végighasad ha szorosan van tömve.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szerintem halgass anyukádra, hisz gyerekkorodban is az Ő főztjét etted.Gondolom szeretted is.
Itt most megint írhatunk nyolcan nyolcfélét, mindenki szerint a sajátja az "igazi", aztán jönnek a viták...
Bízz a családi jól bevált módszerben.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
2-es vagyok!
Aki annyira lepontozta az én töltött paprikámat, megmondaná, mi az ami miatt őszerinte ennyire ehetetlen???
Senki sincs, aki leírta volna ide segítségül a saját verzióját, de pontozni az tudtok!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szerintem is hallgass anyukádra, és ha nem jó, akkor próbálj mást.
nagymamám nem főzte előre a rizst, és a paprikát nem töltötte csurig, beleszúrta a fakanál végét, hogy a rizsnek legyen helye dagadni.
a paradicsomlében főzte zellerrel, ettől lesz igazi jó paradicsomos íze
és amikor berántod, akkortól kavard folyamatosan, mert akkortól ég le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!