Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy csináljam a töltött...

Hogy csináljam a töltött paprikát? Annyi receptet olvasok, Anyukám is mást mond. Légyszi valaki segítsen!

Figyelt kérdés
Tehát egy 250g-os üveg sűrített paradicsomom van, nem tudom mennyi kell belőle (200 g darált húsból szeretném, 1 személyre). Van minden hozzávalóm itthon, rizs, liszt, olaj, hagyma, pirospaprika, fokhagyma. Csak már nem tudom hol kezdjem. :)
2012. szept. 21. 15:45
 1/7 A kérdező kommentje:
Például a rizst előre főzzem meg vagy ne?
2012. szept. 21. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell megfőzni a rizst előre!


A darálthúst és annak kb. egyharmadnyi nyers rizst (amit előtte megmostam) összegyúrom sóval, borssal, törtpaprikával és 1 nyers tojással.

A paprikának kiszeded a csomáját, a helyére betöltöd a tölteléket, azután lehet főzni.

Van, aki először elkészíti a paradicsom-szószt, és abba rakja a megtöltött paprikát és úgy főzi meg.

Én külön lábasban teszem fel a megtöltött paprikát sós vízben főzöm meg. Külön elkészítem a paradicsom-szószt, és amikor mindkettő kész, összefőzöm őket.

2012. szept. 21. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Válassz ki nyugodtan egy receptet a neten, ami szimpatikus és egyszerű számodra. Nem kell ilyen görcsösen ragaszkodni egyikhez sem, pl tökéletes az is, amit az első válaszoló írt. Nem baj az sem, ha egy kicsit többet csinálsz a kelleténél, jut holnapra is.
2012. szept. 21. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
68%

16,05-ös vagyok!

Azt nem írtam, hogy azért kell kb. egyharmadnyi rizs, mivel amikor az megfő, kb. háromszorosára dagad, így lesz majd a hússal kb. fele-fele arányban.

Éppen ezért, amikor a tölteléket a paprikába belenyomod, ne legyen nagyon kemény, mert amikor a rizs elkezd főni és dagadni, a paprika végighasad ha szorosan van tömve.

2012. szept. 21. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem halgass anyukádra, hisz gyerekkorodban is az Ő főztjét etted.Gondolom szeretted is.

Itt most megint írhatunk nyolcan nyolcfélét, mindenki szerint a sajátja az "igazi", aztán jönnek a viták...

Bízz a családi jól bevált módszerben.

2012. szept. 21. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

2-es vagyok!

Aki annyira lepontozta az én töltött paprikámat, megmondaná, mi az ami miatt őszerinte ennyire ehetetlen???


Senki sincs, aki leírta volna ide segítségül a saját verzióját, de pontozni az tudtok!!!

2012. szept. 22. 07:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

szerintem is hallgass anyukádra, és ha nem jó, akkor próbálj mást.


nagymamám nem főzte előre a rizst, és a paprikát nem töltötte csurig, beleszúrta a fakanál végét, hogy a rizsnek legyen helye dagadni.

a paradicsomlében főzte zellerrel, ettől lesz igazi jó paradicsomos íze

és amikor berántod, akkortól kavard folyamatosan, mert akkortól ég le

2013. ápr. 24. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!