Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzás csigát akarok sütni,...

Pizzás csigát akarok sütni, de hogyan csináljam? Valami recept?

Figyelt kérdés
2012. aug. 20. 16:38
 1/5 anonim ***** válasza:
1,5 dl langyos tejben 2,5 dkg élesztőt csipet cukorral felfuttatunk, ehhez adunk 1,5 dl vizet, 0,5 dl olajat, 1 tk sót, 0,5 kg lisztet.Jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.Ha megkelt elnyújtjuk és lekenjük pizzakrémmel, vagy ketchuppal, megszórjuk oregánóval apróra vágott sonkával, vagy felvágottal, szalámival, apróra vágott hagymával...stb és feltekerjük.2 cm szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és sajttal megszórva szép mosolygósra sütjük.180-200 C°-os sütőben.SZoktam csinálni olyat is hogy fokhagymás tejföllel kenem meg, és apróra vágott füstölt kolbászt rakok bele.Szintén sajt a tetején...nekem ez még finomabb.
2012. aug. 20. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim válasza:

hát, az előző biztosan lényegesen finomabb és egészségesebb receptet írt, na itt egy egyszerű és egészségtelenebb:

mirelit leveles tésztát kinyújtod, kb háromnegyed tubus (vagy amennyire szeretitek töményen) pizzakrémet rányomsz, szétkened, mehet rá sajt, bazsalikom, ha szeretnéd, sonka is, esetleg apróra vágott kukorica (de ez már egyszerre sok, szerintem csak kettőt egyszerre), aztán összetekered az egészet, mint egy bejglit, majd szépen levágod belőle a szeleteket, tepsire szépen egymás mellé fekteted őket, tetejókre még egy kis sajt, aztán sütőben 180 fokon süsd addig, amíg jó nem lesz, nem kell neki sok, mert ez a bolti leveles tészta tök könnyen kiszárad és akkor nem lesz finom.

sok sikert!

2012. aug. 20. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

0,5 kg lisztet, 1 tasak élesztőt (7g-os por élesztő) elkeversz

2,5 dl tej, 0,5 dl olajjal kidagasztod

40 percig keleszted

vékonyra kinyújtod

rá ketchup, apróra vágott sonka reszelt sajt

feltekered mint a bejglit

késsel tekercseket vágsz

olajozott tepsibe rakod

10-15 percig sütöd.


Ketchup helyett finnibb házi pari krémmel

1 f. reszelt hagymát pirítasz

rá 6-7 ek. Pari püré

0,5 dl víz vagy bor

2 g. zúzott fokhagyma

1 mk. ételízesítő

1 cs. bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom

addig főzöd míg rotyogni kezd.

2012. aug. 20. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Pizzacsiga


Hozzávalók:


A tésztához:


2 dl tej,

1 kávéskanál cukor,

2 dkg élesztő,

40 dkg liszt,

4 evőkanál olaj,

1 kávéskanál só.


A töltelékhez:

Pizzakrém

Ketchup

vöröshagyma

Só, bors

30 dkg gépsonka

egy doboz kukoricakonzerv

Sajt


A langyos tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz “felfuttatjuk''. Aztán:


A lisztet és a sót egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a 4 evőkanál olajat Jól összegyúrjuk (ha kell vizet, lehet hozzá tenni nyugodtan) Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük. Lisztel leszórt gyúródeszkán nagyjából a tepsi méretére gyúrjuk sodrófával.


Ezután elkészítjük a tölteléket!


A vöröshagymát és a gépsonkát kockákra vágom, és olajon megpirítom. Ezután hozzáadom a pizzakrémet, majd ketchup-pal hígítom. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, majd összefőzöm az egészet, de épp csak annyira, hogy egyet rottyanjon. Ha szükséges sózom, borsozom.


A kinyújtott tészta felső felén egyenletesen szétoszlatom a tölteléket, majd magam felé feltekerem. Szeleteket vágok belőle, és ezeket fektetem a tepsibe, és mehetnek is a sütőbe. A sütés utolsó szakaszában megszórom a tetejüket reszelt sajttal és kész is. Azt, hogy hány fokon hány percig szoktam sütni, nem tudom, figyelni szoktam, hogy mikor lesz jó.


Mártogatósnak fokhagymás tejfölt szoktam kínálni (néha egy két kanál kefírrel hígítom), amit vegetával ízesítek.


[link] - ez az én művem ;)

2012. aug. 21. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a tippeket :)
2012. aug. 21. 12:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!