Pizzás csigát akarok sütni, de hogyan csináljam? Valami recept?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
hát, az előző biztosan lényegesen finomabb és egészségesebb receptet írt, na itt egy egyszerű és egészségtelenebb:
mirelit leveles tésztát kinyújtod, kb háromnegyed tubus (vagy amennyire szeretitek töményen) pizzakrémet rányomsz, szétkened, mehet rá sajt, bazsalikom, ha szeretnéd, sonka is, esetleg apróra vágott kukorica (de ez már egyszerre sok, szerintem csak kettőt egyszerre), aztán összetekered az egészet, mint egy bejglit, majd szépen levágod belőle a szeleteket, tepsire szépen egymás mellé fekteted őket, tetejókre még egy kis sajt, aztán sütőben 180 fokon süsd addig, amíg jó nem lesz, nem kell neki sok, mert ez a bolti leveles tészta tök könnyen kiszárad és akkor nem lesz finom.
sok sikert!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
0,5 kg lisztet, 1 tasak élesztőt (7g-os por élesztő) elkeversz
2,5 dl tej, 0,5 dl olajjal kidagasztod
40 percig keleszted
vékonyra kinyújtod
rá ketchup, apróra vágott sonka reszelt sajt
feltekered mint a bejglit
késsel tekercseket vágsz
olajozott tepsibe rakod
10-15 percig sütöd.
Ketchup helyett finnibb házi pari krémmel
1 f. reszelt hagymát pirítasz
rá 6-7 ek. Pari püré
0,5 dl víz vagy bor
2 g. zúzott fokhagyma
1 mk. ételízesítő
1 cs. bors, oregánó, rozmaring, bazsalikom
addig főzöd míg rotyogni kezd.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Pizzacsiga
Hozzávalók:
A tésztához:
2 dl tej,
1 kávéskanál cukor,
2 dkg élesztő,
40 dkg liszt,
4 evőkanál olaj,
1 kávéskanál só.
A töltelékhez:
Pizzakrém
Ketchup
vöröshagyma
Só, bors
30 dkg gépsonka
egy doboz kukoricakonzerv
Sajt
A langyos tejet a cukorral meglangyosítjuk, beletördeljük az élesztőt, jól elkeverjük, lefedjük, és meleg helyen 10 percig kelesztjük, azaz “felfuttatjuk''. Aztán:
A lisztet és a sót egy keverő tálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a 4 evőkanál olajat Jól összegyúrjuk (ha kell vizet, lehet hozzá tenni nyugodtan) Tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a kétszeresére, kb. 30 percig kelesztjük. Lisztel leszórt gyúródeszkán nagyjából a tepsi méretére gyúrjuk sodrófával.
Ezután elkészítjük a tölteléket!
A vöröshagymát és a gépsonkát kockákra vágom, és olajon megpirítom. Ezután hozzáadom a pizzakrémet, majd ketchup-pal hígítom. Hozzáöntöm a lecsöpögtetett kukoricát, majd összefőzöm az egészet, de épp csak annyira, hogy egyet rottyanjon. Ha szükséges sózom, borsozom.
A kinyújtott tészta felső felén egyenletesen szétoszlatom a tölteléket, majd magam felé feltekerem. Szeleteket vágok belőle, és ezeket fektetem a tepsibe, és mehetnek is a sütőbe. A sütés utolsó szakaszában megszórom a tetejüket reszelt sajttal és kész is. Azt, hogy hány fokon hány percig szoktam sütni, nem tudom, figyelni szoktam, hogy mikor lesz jó.
Mártogatósnak fokhagymás tejfölt szoktam kínálni (néha egy két kanál kefírrel hígítom), amit vegetával ízesítek.
[link] - ez az én művem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!