"Tejes" vagy valaki! :D Ha kefirt csinálok (gombával) és a savó/fehér izé különválik és a savót leöntöm, mi marad? Az is kefir csak savó nélkül?
Figyelt kérdés
2012. szept. 16. 18:13
1/3 anonim válasza:
Ha bolti homogénezett tejből csinálod, akkor csekély a savókiválás.ha savós a kefíred, ne öntsd le, mert sok értékes anyag van benne,ami a szervezetnek nagyon hasznos.
de szűrve, ha nem akarod , hogy savós legyen szilárdabb lesz a kefíred, viszont kevesebb.
2/3 anonim válasza:
Egy kis kiegészítés, még mielőtt felhördülne valaki. " a bolti homogénezett " nem valami tartósítószeres eljárás, csupán annyi, hogy a tejben lévő zsírt 150-200 bar nyomás alatt szétzúzzák apró zsírgolyócskákra,így a tej minden mililiterje azonos zsírtartalmú.
ezt házilag nem tudják megcsinálni, és, ha a felforralt tejet lefölözik, akkor csak sovány tej marad, amiből sovány kefír készíthető.
3/3 anonim válasza:
Szerintem túróféle, vagy valami sajtkezdemény.De én is úgy gondolom hogy nem sok savót tudsz leönteni úgyhogy inkább kefíred marad:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!