Hogyan készítsek gyümölcslevest tej, tejföl, tejszín és liszt nélkül? (sürgős)
Figyelt kérdés
Joghurtot sem szeretnék használni.2012. szept. 13. 19:53
1/7 anonim 



válasza:





Ha még liszted sincs, akkor abból leves már nehezen lesz. Tudsz készíteni kompótot: felteszed a gyümölcsöket főni, csipet sóval, ízlés szerinti cukorral. Attól függ, milyen gyümölcs, vagy fahéjat, vagy szegfűszeget, őrölt borsot teszel bele. Amikor felforrt, megfőtt, akkor kész: megvárod míg hűl és aztán tálalod.
2/7 anonim 



válasza:





Kókusztej? Arra a fehér, sűrű lére gondolok, amit ázsiai ételekhez szoktak használni. Én legalábbis ahhoz szoktam.
3/7 A kérdező kommentje:
Esetleg pudingporral vagy étkezési keményítővel meg lehetne oldani a dolgot?
2012. szept. 13. 20:09
4/7 anonim válasza:
Ezt a receptet tudom mondani, és ugye nem feltétlenül meggy kell bele, de viszont ebbe is kell 2dl tej a pudingpor kikeveréséhez, de esetleg vízzel is kipróbálhatod, bár nemtudom, hogy milyen lesz.
5/7 anonim 



válasza:





Úgy tudom, hogy az elzászi almatorta töltelékét is sok helyen vaníliás pudingorral,almaborral, almával, fahéjjal készítik, szóval lehet, hogy a pudingpor magában is működni fog, és jó ízű lesz tej nélkül is a levesed :) Egyébként ajánlom a rizstejet, főleg az ízesítetteket, pl. mandulás, mogyorós: ezek tényleg finomak, és jól használhatóak tej helyett.
6/7 anonim 



válasza:





7/7 anonim 



válasza:





a puding a gyömölcsleves levével kikeverve jó sűrítési lehetőség. esetleg meg a saját anyagával való sűrítés is szóba jöhet. a gyümölcs egy részét leturmixulva teszed vissza a levesbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!