40 db tojás? Mi legyen?
Kaptam 30 db tojást,meg a hűtőbe is van még 10 db bolti,milyen tojásos kaját csináljak holnap??
Amihez sok tojás kell:)) Köszi az ötleteket előre is!
Lehetőleg 2 napra kéne,mert úgy szoktam főzni.
Mi most uborkasalátával ettük,mert nem volt fejes salátánk itthon.A tojásos nokiból nem szokott másnapra maradni,szóval nem tudom,hogy úgy milyen.Ebben,nem tudok segíteni ne haragudj.
Én úgy csinálom a tojásos nokit,hogy kikeverem a nokedli masszát,szaggatom,kifőzöm.Leszüröm,bele rakom egy lábosba.Felütök pár tojást,személyek számától és a nokedli mennyiségétől függően.Felverem villával,só,bors.Készítek belőle egy jó hígabb rántottát.Ezt ráöntöm a nokedlire,összekeverem,visszarakom a gázra,kevergetés közben még 1-2 percig "összesütöm" (nem tudom jobban megfogalmazni) őket.
hát úgy gondoltam másnapra hogy a nokedlit megcsinálom és annyira ütök csak tojást amennyit aznap megeszünk,másnap meg megmelegítem a noklit,és frissen ütöm rá a tojást.
De az arányokra jobban kivi lennék,mert nem egy pörköltadagot akarok csinálni..tehát nem egy köretet normálisan.:)
szereti a kutyám a tojást bizony:) De azért nem ilyen variációra gondoltam hogy tojást süssek neki..
Nem sértettél meg,most ezzel miért sértettél volna? :D
14-es válaszoló! Nagyon nem mindegy ám! Amit a boltban veszel, az többnyire nagyüzemi tojás, a tyúkok kis ketrecekben vannak összezsúfolva, és mindenféle szintetikus tápot esznek. A házi tojás alatt a faluhelyen élő tyúkok által tojt tojást értjük, akik rendes takarmányt kapnak, kukoricát, búzát, valamint mindent megesznek amit találnak (fű,növények, rovarok stb)
A két tojás színe, íze között ég és föld a különbség!
Madártej recept, ez egy minimális adag, lehet a hozzávalókat növelni.
Főzhetsz még belőle tojáspörköltet is, akár nokedlivel :)))
Töltött tojást,
Panírozz be egy jó adag rántani való husit és fagyaszd le!
ugyanígy panírozhatsz tökféléket, vagy karfiolt stb. és azt is lefagyasztod, ezekhez elég sok tojás elmegy, a lefagyasztott, panírozott cuccok pedig bármikor jók gyors vacsinak, ebédnek.
tojáspörkölt??
Főtt tojásból kell. Persze nem kell addig, mint húst..
Madártej meg nem nehéz. Én is megcsináltam elsőre, pedig nem vagyok egy konyhatündér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!