Mivel válasszam el a torta krémjét a fondant bevonattól?
Figyelt kérdés
Feketeerdő-szerű tölteléket készítek egy tortához, vagyis a piskóta rétegek között tejszínhab és meggylében főtt puding lesz. Kívülről az egészet pillecukor fondanttal vonnám be. Mit csináljak, hogy a krém ne nagyon érintkezzen a bevonattal, de az ízén ne rontson? (úgy hallottam, ha nem vajas krémmel ér össze, akkor megrepedhet a máz)
Valamint egy nappal előtte díszítsem a fondanttal, vagy aznap, amikor "felszolgálom"? Mennyi idő kell, hogy a fondant megszilárduljon?
Vékonyan kend be a torta tetejét hozzáillő lekvárral, pl eperrel.
előtte való napon készítsd el.
2012. szept. 11. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 A kérdező kommentje:
A lekvárról is olvastam rossz tapasztalatokat, de lehet, hogy megpróbálkozom vele. A vajas krémet nem nagyon szeretjük. Köszönöm a választ, örülök, hogy az előző nap kell megcsinálni, akkor még van idő újat sütni, ha nem sikerül! :) (Megy a zöld pacsi)
2012. szept. 11. 09:57
3/8 anonim válasza:
Lekvárral nem jó. 1 csúszkál rajta, 2 vizesedik tőle. Vajkrém kell rá mindenképp. Vékonyan kend be, nem fogod érezni.
2012. szept. 11. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Nekem sikerült...
2012. szept. 11. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 A kérdező kommentje:
Ha megcsináltam, majd megírom a tapasztalatomat. Két torta lesz, kísérletezek egy kicsit, az egyik lekvárral, a másik vajkrémmel lesz bevonva. :) Köszönöm a segítséget!
2012. szept. 11. 12:31
6/8 anonim válasza:
Ha lekvárral csinálod akkor 250 g lekvárt melegíts fel, bele 2 teáskanál citromlevet, forrald 30 mp-ig. Majd lassan hagyd kihűlni. Utána kenheted ezzel,. Ez az ún. zománc. Simán lekvárral ne kísérletezz. De vajkrém a biztos.
2012. szept. 12. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2012. szept. 12. 13:58
8/8 A kérdező kommentje:
Vajkrémmel csináltam, végül csak egy torta lett. Vékonyan kentem meg a szélét, egyáltalán nem volt érezhető, és nagyon szép lett a végeredmény. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!