Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a finom pogácsa titka?

Mi a finom pogácsa titka?

Figyelt kérdés
Azt szeretem, ha réteges és az alja puha. Na, ehhez képest az enyém alja 1 cm-es és betonkemény, sütés után 2 órával meg olyan, mintha 1 hetes lenne, porlad.
2009. júl. 29. 20:33
 1/8 anonim ***** válasza:
21%
:D titok
2009. júl. 29. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám titka: élesztő (nem instant), és legalább fél óra pihentetés, aztán átnyújtás-összehajtogatás, újabb pihentetés. Csak ezek után nyújtás és sütés. Nagymamám így csinálja. Isteni a végeredmény, bár néha kicsit "részegesek", dülöngélnek. :D
2009. júl. 29. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
20.37-es: "köszi, rengeteget segítettél!"
2009. júl. 29. 20:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Fél kg liszt, 5dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 kis poharas tejföl, 1 tojás, 3 dkg só. Tetejére sajt.


Kevés langyos cukros tejben felfuttatod az élesztőt, amíg pihen, addig a lisztet morzsold el a margarinnal és a sóval (ez fontos lépés, mert ettől lesz porhanyós a pogi ) . Ha ez megvan , akkor hozzáadod a többi anyagot és a felfuttatott élesztőt, jól kidagasztod, pihenteted egy fél órát (nem kell hajtogatni, felesleges, mert így is puha lesz sütés után) ,nyújtod és szaggathatod a pogikat. Lemezre teszed, tojásozod ,megszórod sajttal, kicsit pihen és már lehet is sütni. Közepes lángon, kb. 20-25 perc, míg nem kezd a sajt pirulni.


Ez a világ legfinomabb pogácsája (szerintem)


maszatka

2009. júl. 29. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
amit maszatka írt énis azt használom :) nekem nagyon bejön,imádom, nagyon finom, és szerintem is eza legjobb. de maszatka,tőled kérdezném,hogy miért fontos felfuttatni az élesztőt?énis ezt a receptet csinálom,de én csak simán hozzá morzsolom a margarinhoz,és a liszthez!
2009. júl. 29. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én azért futtatom, mert az élesztőgombák így jobban elszaporodnak, eloszlanak és amikor hozzáöntöd a liszthez még véletlenül sem lesz élesztőcsomó a kisült pogiban.

Az élesztő pedig így jobban kifejtheti a hatását, könnyebben eloszlik a többi hozzávaló között és hamarabb is kel.

Egyébként jó hozzá a szárított élesztő is, én azt is futtatom.

Kb fél dl tejet v. vizet használok a futtatáshoz, mivel tejföl is megy bele, és ne legyen annyira lágy a tészta, de ezen plusz liszt hozzáadással lehet segíteni. :)


maszatka

2009. júl. 29. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
31%
Első vagyok, na jó amiket leirtak részben jók, ellenben fél őrára hűtőbe kell tenni a tésztát az utolsó gyúrás előtt.
2009. júl. 30. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Maszatka!Megcsináltam a recepted szerint a pogácsát!Isteni lett!:)Köszönöm szépen!Andrea
2011. szept. 16. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!