Mi a finom pogácsa titka?
Fél kg liszt, 5dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 kis poharas tejföl, 1 tojás, 3 dkg só. Tetejére sajt.
Kevés langyos cukros tejben felfuttatod az élesztőt, amíg pihen, addig a lisztet morzsold el a margarinnal és a sóval (ez fontos lépés, mert ettől lesz porhanyós a pogi ) . Ha ez megvan , akkor hozzáadod a többi anyagot és a felfuttatott élesztőt, jól kidagasztod, pihenteted egy fél órát (nem kell hajtogatni, felesleges, mert így is puha lesz sütés után) ,nyújtod és szaggathatod a pogikat. Lemezre teszed, tojásozod ,megszórod sajttal, kicsit pihen és már lehet is sütni. Közepes lángon, kb. 20-25 perc, míg nem kezd a sajt pirulni.
Ez a világ legfinomabb pogácsája (szerintem)
maszatka
Én azért futtatom, mert az élesztőgombák így jobban elszaporodnak, eloszlanak és amikor hozzáöntöd a liszthez még véletlenül sem lesz élesztőcsomó a kisült pogiban.
Az élesztő pedig így jobban kifejtheti a hatását, könnyebben eloszlik a többi hozzávaló között és hamarabb is kel.
Egyébként jó hozzá a szárított élesztő is, én azt is futtatom.
Kb fél dl tejet v. vizet használok a futtatáshoz, mivel tejföl is megy bele, és ne legyen annyira lágy a tészta, de ezen plusz liszt hozzáadással lehet segíteni. :)
maszatka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!