Sütőzacskóban tervezek pulykacombot krumplival sütni. Jó ötlet szilvát tenni mellé? Nem aszaltat, frisset.
Nem valami jó ötlet, hacsak nem szereted a sós, majorannás szilvát, vagy meg nem változtatod a csirke fűszerezését.
Tudom, hogy egy helyre megy, de evés közben akkor is másképp hat. Nem véletlenül édes ízű egy gyümölcsbefőtt, attól hogy mondjuk húshoz akarjuk enni, nem teszünk bele fokhagymát...
Én így csinálnám: Külön serpenyőben, vajon megpárolnám a szilvát.
Ízlés szerint, tennék bele cukrot, barnacukrot, vagy méret.
Befűszerezném gyömbérrel, és hagynám úgy lepirulni, hogy a kiázó gyümölcscukor és a méz karamellizálódjon egy kicsit.
Utána felönteném félédes vörösborral, és egy kicsit visszapárolnám.
Illetve ha mártásosabban akarnám, akkor több vörösbor, (vagy bor és víz) és egy kis keményítővel sűríteném.
Egyszerű recept, leírni hosszabb, mint megcsinálni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!