Milyen sütit süssek a barátomnak?










Délután szívesen leírom, most el kell mennem.
üdv.





11.-nek:
egy kissé megkésve, de írom a diós-habos kocka receptjét.Kicsit hosszú, de megcsinálni egyszerűbb:)
tészta: 5 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 10 ek. meleg víz,fél deci olaj, 20 dkg liszt, fél cs.sütőpor.
Krém:20 dkg vaj vagy ráma,20 dkg porcukor,2,5 deci tej,3 ek. liszt, 10 dkg darált dió, fél deci rum vagy 1 rumaroma.
hab:5 tojás fehérje,25 dkg porcukor.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet.
sütőpapíros kb 38x25 cm-es tepsibe simítjuk, tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk hűlni.
a tejet elkeverjük a 3 ek. liszttel és sűrűre főzzük. ezt is hagyjuk hűlni.
a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát, a diót és a rumot.(géppel a legegyszerűbb)
az 5 tojás fehérjét a porcukorral gőz fölött nagyon kemény habbá verjük.
a tésztára kenjük a diós krémet, erre egyenletesen a kemény tojáshabot.
villával csíkozzuk meg a tetejét.
egy kistábla keserű tortabevonót felolvasztunk, teszünk bele egy kanál olajat és a hab tetejét össze-vissza cirmosra csorgatjuk az olvasztott csokival.
ha valaki saját csokimáz recepttel csinálja , azzal is tökéletes.
forróvízbe mártott késsel lehet szép kockákra vágni.
rendkívül finom, (nagyon édes)látványos süti.
Akiket én eddig kínáltam vele, mindig azt hitték gesztenyés süti, valószínüleg a rum/dió adja ki ezt az ízt.
Szívből ajánlom mindenkinek, felér egy tortával.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!