Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kürtőskalácsot hogyan kell...

Kürtőskalácsot hogyan kell jól átsütni szabad tűzön?

Figyelt kérdés

Forró faszenes parázs felett szoktam sütni olyan 15 cm-rel. Forgatom, szépen barnul, majd már feketés a külseje körben, mégis mintha belül nem lenne megsülve. Kívül kemény, belül sületlen. A rúdról viszont egész könnyen lejön. Gondolom nem vagyok messze a jó megoldástól, de valami nem tökéletes.

A másik: jó ha a feltekert tésztát nem cukros vízzel kenem be, hanem cukorba forgatom? Mikor kenjek rá tojássárgáját hogy pirosra süljön?



2012. szept. 2. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Kérdés min sütöd?Fémforma jobban felforrósodik ezért jobban átsül és nem kell túl közel tenni lassabban süljön jobban átsül
2012. szept. 2. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
A rendes, nagy méretű fa kürtőskalács sütőn. Egy vásárban vettük. Az a baj, hogy vagy fél órát sül. Szerintem pedig elég lenne neki 10 perc. De így sem sül meg rendesen a belseje, a külseje viszont túlsül. Tekerjem be alufóliával a sütőfát?
2012. szept. 2. 13:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a fát is és a külsejét is olajjal szakták kenni, elősütik a tésztát és utána forgatják cukorba, majd készre sütik. A tésztát is vékonyra nyújtják, úgy tekerik fel.
2012. szept. 2. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Igen, olajjal vagy zsírral kell megkenni, ez meg is történt. Ezért jön le róla könnyen a tészta.

Mindegy, este kipróbálom hogy betekerem a fát alufóliával, hátha.

2012. szept. 2. 14:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!