Kürtőskalácsot hogyan kell jól átsütni szabad tűzön?
Figyelt kérdés
Forró faszenes parázs felett szoktam sütni olyan 15 cm-rel. Forgatom, szépen barnul, majd már feketés a külseje körben, mégis mintha belül nem lenne megsülve. Kívül kemény, belül sületlen. A rúdról viszont egész könnyen lejön. Gondolom nem vagyok messze a jó megoldástól, de valami nem tökéletes.
A másik: jó ha a feltekert tésztát nem cukros vízzel kenem be, hanem cukorba forgatom? Mikor kenjek rá tojássárgáját hogy pirosra süljön?
2012. szept. 2. 13:21
1/4 anonim válasza:
Kérdés min sütöd?Fémforma jobban felforrósodik ezért jobban átsül és nem kell túl közel tenni lassabban süljön jobban átsül
2/4 A kérdező kommentje:
A rendes, nagy méretű fa kürtőskalács sütőn. Egy vásárban vettük. Az a baj, hogy vagy fél órát sül. Szerintem pedig elég lenne neki 10 perc. De így sem sül meg rendesen a belseje, a külseje viszont túlsül. Tekerjem be alufóliával a sütőfát?
2012. szept. 2. 13:46
3/4 anonim válasza:
Ha jól tudom, a fát is és a külsejét is olajjal szakták kenni, elősütik a tésztát és utána forgatják cukorba, majd készre sütik. A tésztát is vékonyra nyújtják, úgy tekerik fel.
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, olajjal vagy zsírral kell megkenni, ez meg is történt. Ezért jön le róla könnyen a tészta.
Mindegy, este kipróbálom hogy betekerem a fát alufóliával, hátha.
2012. szept. 2. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!