Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért nem lehet felverni a...

Mért nem lehet felverni a habtejszínt?

Figyelt kérdés

Mostanában többször is csináltam olyan sütit amibe tejszín is kellett.Elkezdtem verni a tejszínt a robotgéppel,és néha megnéztem.Kb 10 perc után láttam ,hogy olyan az állaga az egyik részének mint a túrónak ,és a másik része pedig folyós volt.Verettem tovább de nem lett változás.Azt hittem ,hogy túlvertem.

Később vettem a boltba egy másik tejszínt és azt is elkezdtem csinálni,de annak is olyan lett az állaga...Volt otthon egy habpor(bár nem olyan kellett bele,de fogjuk rá ,hogy jó)azt felvertem ,mert már idegesítő volt a h*lye tejszín.

Ezután (körülbelül 5 nappal) Tiramisut csináltam.Ehhez is kellett a tejszín.Ez a habtejszín kb 2 napig állt a hűtőben.Csináltam,csináltam,de ez sem lett jó.Elszaladtam a boltba és vettem egyet.Ebbe raktam habfixálót,de ez sem lett jó.

Szerintetek mi a baja?Nagyon idegesítő.

2012. aug. 31. 07:59
 1/4 anonim ***** válasza:
A tejszínt csak nagyon lehűtve lehet felverni.Szinte biztos hogy a tiéd nem volt elég elég hideg, ezért vajat köpültél belőle.A túrós valami az a vaj, a híg valami pedig az író.
2012. aug. 31. 08:03
 2/4 anonim ***** válasza:
Túlverted! Valószinüleg túl gyors fokozaton kezded verni és igy majdnem azonnal kicsapódik, vaj és savó lesz belöle.
2012. aug. 31. 08:04
 3/4 anonim ***** válasza:
10 perc után láttad?? 10 percig nem szoktam verni, a sima habtejszín kb 4-5 perc alatt jó állagú lesz, de ajánlom, hogy vegyél cukrászhabot! Én Oké Habmestert használok, ezt elkezded verni, és két egy percen belül jó állaga lesz. Kicsit édesebb, mint a sima habtejszín, de nekem jobban ízlik. Próbáld ki! :-)
2012. aug. 31. 08:11
 4/4 A kérdező kommentje:
A tiramisuhoz először jól lehűtött tejszínt használtam,és azt kézzel vertem.De az sem lett jó.... -.-
2012. aug. 31. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!