Segítene valaki? 20-25 személyre kell tortát sütnöm. Részletek lent.
Túrókrémes epertorta
Hozzávalók: 4 tojásból piskótát készítettem a szokásos módon.
50 dkg túrót átpasszíroztam kb 6 evőkanál porcukrot, adtam hozzá és habosra kevertem, 2 dl tejbe elkevertem 2,5 dkg zselatint, majd kevergetve forrásig főztem, mikor már csak langyos volt a túrókrémhez kevertem, 3 dl tejszínt felvertem habnak és a zselatinos túróhoz adagoltam.
Kettévágtam a piskótát, mind a két felét, amit a túróra tettem megkentem eperlekvárral, a túró egyik felét a piskótára kentem, majd középre eperszemeket tettem, a maradék túrót is rásimítottam, következett a piskóta másik fele, ami szintén lekváros volt és azt lekváros felével tettem a túrókrémre.
Összeturmixoltam pár szem epret és az így kapott masszát a piskóta tetejére öntöttem, beszívódott, majd tálalás előtt beborítottam 3 dl habbá vert tejszínhabbal, eperszemekkel díszítettem és a maradék turmixolt epret rácsurgattam.
Könnyű elkészíteni és nagyon finom, csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!