Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítene valaki? 20-25 személy...

Segítene valaki? 20-25 személyre kell tortát sütnöm. Részletek lent.

Figyelt kérdés
A piskótát talán megcsinálnám, de olyan krém recept kellene, ami nem vajkrém, mert abba beleőszülök, mire megcsinálom (kikavarom). Valami olyan tortareceptet keresek, amiből sok kijön, nem időigényes. Bármilyen tippet szívesen veszek, akinek tapasztalata van (pl esküvőre sötütt már).
2009. júl. 27. 08:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Túrókrémes epertorta


Hozzávalók: 4 tojásból piskótát készítettem a szokásos módon.

50 dkg túrót átpasszíroztam kb 6 evőkanál porcukrot, adtam hozzá és habosra kevertem, 2 dl tejbe elkevertem 2,5 dkg zselatint, majd kevergetve forrásig főztem, mikor már csak langyos volt a túrókrémhez kevertem, 3 dl tejszínt felvertem habnak és a zselatinos túróhoz adagoltam.

Kettévágtam a piskótát, mind a két felét, amit a túróra tettem megkentem eperlekvárral, a túró egyik felét a piskótára kentem, majd középre eperszemeket tettem, a maradék túrót is rásimítottam, következett a piskóta másik fele, ami szintén lekváros volt és azt lekváros felével tettem a túrókrémre.

Összeturmixoltam pár szem epret és az így kapott masszát a piskóta tetejére öntöttem, beszívódott, majd tálalás előtt beborítottam 3 dl habbá vert tejszínhabbal, eperszemekkel díszítettem és a maradék turmixolt epret rácsurgattam.

Könnyű elkészíteni és nagyon finom, csak ajánlani tudom.

2009. júl. 27. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Tejszínkrém: 1/2 l. tejszínbe beletördelsz 15 dkg. étcsokoládét,és1-2 evőkanál porcukrot, ízlés szerint. Felmelegíted annyira, hogy már buggyanjon.Hirtelen lehűtöd (mosogatóba öntött hideg vízbe teszed az edényt), majd egy éjszakára a hűtőben hűtöd. Másnap kőkemény, könnyű habot versz belőle. Tehetsz bele egy habfixet is, ha sokáig áll a torta. Karamellel is készítheted, cukrot megpirítasz, felöntöd a tejszínnel, állandóan kevergetve felolvasztod a karamellt, közben a tejszín és felforr, a többi ugyanúgy készül. rétegezheted meggykrémmel is, befőtt levét megfőzöd egy vaníliás pudinggal, ízesíted fahéjjal és ha van, akkor cseresznyepálinkával, vagy aromával. Zselésre keményedik,tehát még langyosan a tortára kell kenni, majd ha kihűlt, jöhet a csokis tejszínkrém...
2009. júl. 27. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!