Elsózott étel mivel lehet javítani?
Állandóan elsózóm a kajákat....Pedig kóstolok közben...ma is így jártam nyúl pörit csináltam sós lett tettem bele 2 kisebb krumplit(egyszer valakitől hallottam ,hogy az jó ilyenkor)
milyen praktikák vannak még hogy ehető legyen a főt étel???
Biztos szerelmes vagy... Majd elmúlik :)))
Ne rakj az ételbe sót, csak azután ha az összes fűszert beletetted.
Én is krumlival és sok friss petrezselymmel, zellerlevéllel szoktam segíteni rajta.
Vagy felöntöm vízzel és csinálok plusz rántást a leveshez. Eddig nagyobb baj nem volt, de én ezeket a kipróbált ötleteket hallottam még:
* átszürt leveshez vizet öntünk
* nyers tojásfehérje habját keverjük a túl sózott levesbe, s ha megkocsonyásodott kiemeljük (a tojásfehérje a felesleges sót magába szívja)
* almaecetet összekeverünk cukorral és kávéskanalanként az ételbe keverjük addig míg a felesleges sót semlegesíti (1kávéskanál ecethez 1kávéskanálnyi cukrot teszünk)
* késhegynyi szódabikarbóna
Csak a krumpli (vagy víz, de az felhigítja, nem lesz jó íze).
Ha sózol, vedd figyelembe, hogy idő kell neki, míg feloldódik, amit beletettél. Tehát ne azonnal kóstold újra. Ha kicsit sótlannak érzed, soha ne tegyél nagy mennyiséget, inkább többször kicsit, fél kávéskanálnyit.
Vedd figyelembe, hogy a vegeta is sós (ha használsz), olyankor kevesebb só kell.
Ne kiskanállal kóstold az ételt, hanem tegyél ki pár evőkanálnyit egy tányérba, és abból kóstold, úgy jobban érzed.
És egy egyéni tipp: ha zaj van, én nem érzem jól az ízeket főzéskor. Pl. zavar az elszívó hangja vagy ha a párom közben porszívóz. Ezeket le szoktam kapcsolni, míg kóstolok. Illetve ha sokmindent főzök egyszerre, a keveredő illatok is zavarnak, olyankor ki szoktam menni a konyhából a tányérral, és ott kóstolok. De lehet, hogy másnak ez nem probléma...
Jééézusom!!! és a szódabikarbónás, ecetes-cukros pl. húslevest az meg is eszi, aki ezt a baromságot terjeszti?
Mondjuk az igaz, hogy ha ezeket belerakod a kajába, a só lesz a legkisebb problémád...
Első vagyok.
Nem azt mondtam hogy kipróbáltam és, hogy tök jó. Csak felsoroltam, hogy miket hallottam még...
Nem kéne ezért lepontozni :(
A sót, és a fűszereket (különösen az illóolaj tartalmúakat) csak a főzés vége előtt állítsd be véglegesre.
Közben tedd a felét mint amit gondolsz, így nem lesz baj.
Picit elsózottat lehet javítgatni a fenti praktikákkal, de a vadállat módon sós étel kidobós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!