Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktatok "Sugo" azaz...

Hogy szoktatok "Sugo" azaz paradicsom szószt készíteni pizzára? Olyan is nagyon érdekel amiket pizzériákban szoktak csinálni?

Figyelt kérdés

2012. aug. 28. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Pizzériákban nem tudom, hogy hogyan készítik, de én így szoktam:

Tetszőleges mennyiségű paradicsomot lobogó vízbe dobok, majd 1-2 perc után hidegbe. A héja így elválik tőle, könnyen leszedhető. Ezután felvágom a paradicsomot, közben üvegesre pirítok egy kevés hagymát (1 kg paradicsom mellé egy-két fejet), ha megvan, rádobom a kockázott, héjtalanított paradicsomot, és botmixerrel megdolgozom. Ezután visszateszem főni, forrásig várok, majd kevergetem 5-10 percig, takarékra teszem. Aprítok fel vagy reszelek fokhagymát (ezt nem kell sajnálni, de ízlés szerint), illetve apróra vágok kellő mennyiségű bazsalikomot, oreganot, kevés sót.

Ha a szószt rögtön felhasználom, akkor teszek még bele rozmaringot, kakukkfüvet, bármilyen tetszőleges zöldfűszert.

Ha elteszem, akkor vagy csokorba kötve dobom bele a többi fűszert, vagy nem teszek bele, csak amikor felhasználom. Az üvegeket, amikbe töltöm, kimosom és áztatom meleg szaliciles vízben, majd hagyom kicsit lecsöpögni. Amikor a szósz tetszőleges állagú lett, betöltöm üvegekbe, és a tetejére öntök egy kevés olívaolajat, jól lezárom, majd rögtön fejreállítom pár mp-re. Utána meleg takarók alatt hagyom kihűlni. Évekig eláll.


Amikor előveszem, egy nagyobb serpenyőbe öntve átforralom még egyszer, és tetszőleges fűszereket teszek bele (van, hogy még fokhagymát, ha arra vágyunk, vagy bármit, chillit, hogy csípős legyen, stb.)

2012. aug. 28. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Kérlek: én kevés olajon kis fej vöröshagymát párolok, erre ráöntöm a sűrített paradicsomot, ebbe rakok oregánót, kakukkfüvet, gyömbért, kevés majorannát, fehér borsot, fokhagymát. Folytonos keverés mellett jól beforralom, utána felöntöm vízzel kb. dupla mennyiségűre, sózom (ha nagyon savanyú lenne, kevés cukrot is lehet beletenni). Ha nagyon darabos a hagyma, egy kis botmixerezés jót tesz, de ne szűrd le, jobb, ha sűrűbb.
2012. aug. 28. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Penszy ***** válasza:
pizzériában :4,5 kg.sűrített paradicsom ,ugyanennyi víz,vagy több,oregáno kb.3marék,cukor 3marék,só 1marék.és kész is :D
2012. aug. 28. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
A sugo az inkább tésztákra kerül. Olasz pizzériában általában csak passzírozott paradicsomot, oregánót, olívaolajat és sót tesznek a pizzára, nem főzött szószt. Itt találsz erről egy írást, recepttel együtt: [link]
2012. aug. 29. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

1 reszelt hagymát piritok

8-10 ek. pari püré

0,5 dl víz

1 ek citromlé

1 mk ételizesitő

2 g. zúzott fokhagyma

1 cs. só, bors, rozmaring, oregánó, bazsalikom

addig fözd mig rotyogni kezd.

2012. aug. 31. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 bumbi02 ***** válasza:

Pizzériában: paradicsomot szét passzírozzuk, só, cukor, bazsalikom, pici bors és kész.


Nem írok mennyiségeket, mert természetesen egy pizzériában jóval nagyobb mennyiségre van szükség, mint otthon, szóval, amennyi szószt szeretnél, annak függvényében vegyél paradicsomot..) A fűszer pedig szintén ízlés szerinti.

2012. szept. 10. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!