Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a párizsi szelet bundáját?

Figyelt kérdés
2012. aug. 25. 18:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Liszt és tojás kell csak hozzá.
2012. aug. 25. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
79%

Lisztbe mártod, majd a tojásba, és rögtön a bő, forró olajba, vagy zsírba. Hirtelen átfordítod a másik oldalára is, ott is "összekapja" a tojást. Ekkor kiszeded, ismét tojásba mártod, és akkor már készre sütöd. Így a dupla-tojásba mártással fincsi vastag bundát kapsz.

Ha kellően forró az olaj, akkor lesz a tojás "szalagos", csüngős, mint a vendéglőkben feltálaltak.

2012. aug. 25. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csak simán tojásba mártom, hanem a tojásba kevés lisztet keverek. Ettől vastagabb lesz a bunda. Tehát először lisztbe mártom, utána a masszába, és igy sütöm közepes tűzön.
2012. aug. 25. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Mi először lisztbe mártjuk utána a felvert tojásba majd megint lisztbe mártjuk és utána forró olajban kisütjük.
2012. aug. 25. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Még egy kis praktika: A lisztbe egy kevés sütőpor, vagy szódabikarbóna. Duplájára fujja a panirt.
2012. aug. 25. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
65%

Ahány ház, annyi szokás.

Ez a sütőpor (szódabikarbóna) variáció tetszik.


A 2x-es mártást olyantól tanultam, aki étterem konyháján dolgozott, persze ma már lehet, hogy ők is sütőporoznak. :))))

2012. aug. 25. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Én liszttel keverem ki a felvert tojást és egy kis tejföllel. nagyon sűrű palacsintatésztaszerűség lesz. ebbe mártom a lisztezett húsokat, és úgy a jó forró zsírba.

a megsült forró bundára reszelt sajtot szórok.

2012. aug. 25. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha teszek egy kis tejet a tojásos masszához azzal elronthatom szerintetek?
2012. aug. 25. 20:42
 9/13 anonim ***** válasza:
58%
Nem rontja el a tej semmiképpen, de ne legyen elhígulva, mert akkor lefolyik a húsról.
2012. aug. 26. 05:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
45%
Ha sajtot reszelsz rá, akkor már nem párizsi. A sütőporosnak köszönöm.
2012. aug. 26. 07:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!