Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egyszerű, de mégis finom?

Egyszerű, de mégis finom?

Figyelt kérdés
Szeretnék valami finomat főzni ebédre, de nem annyira nehezet.. És amihez a hozzávalói megvannak egy kisboltban is. Valami kis ütős kaját szeretnék összedobni. Előre is köszönöm!
2012. aug. 23. 14:16
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

a múlt héten valami csilisbabszerűséget csináltam (csili nélkül)a gyerekeknek. volt itthon 40 deka darálthús,egy konzerv vörösbab, paparicsomszósz és töbféle tészta.

egy közepes fej hagymát dinszteltem, ezen fehéredésig kevergettem a húst. nyomtam rá egy kis préselt fokhagymát,

ráöntöttem a 375 grammos paradicsomkonzervet és a hús puhulásáig főztem. tettem bele oreganót, bazsalikomot, és végül a vörösbabot.

csavart tésztát főztem ki 25 dekát,összekevertem a paradicsomos babos hússal és egy jénai tettem. tetejét bőven megszórtam reszeltsajttal. tálalás előtt betoltam a sütőbe a sajt pirulásáig.nagyon finom szaftos volt, é s tényleg nem sok időbe került összehozni.

2012. aug. 23. 16:14
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Majd szép sorban kipróbálgatom! Azért kérdeztem, mert ami ízlik nekik azt már lehet, hogy kicsit megunták és valami kis újdonságot akarok nekik csinálni! És remélem én is megtudom csinálni. 13 leszek és míg anya dolgozik, szeretnék valami finomat a családnak és persze mire hazaér megtálalok neki, ezzel próbálom meghálálni neki, hogy ennyit dolgozik értünk. :)
2012. aug. 23. 18:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Akár csirkemell, akár sertéscomb (esetleg sertésmáj) szeld csíkokra, forgasd lisztbe, és hirtelen bő zsírban (olajban)süsd meg.

Készíts lecsó-alapot (vöröshagymát, z-paprikát dinsztelj meg, majd a kockára vágott lédús paradicsomot tedd hozzá,)

amikor a paradicsom héja kezd egy kicsit pöndörödni, rakd bele a megsütött husit és egy kicsit rotyogtasd össze.

Fűszerezés ízlés szerint: só, bors, szerecsendió vagy amit akarsz.

Főtt tészta, vagy főtt rizs lehet köret.

2012. aug. 23. 18:31
 14/14 A kérdező kommentje:
Jól hangzik.Köszi!
2012. aug. 23. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!