Egyszerű, de mégis finom?
a múlt héten valami csilisbabszerűséget csináltam (csili nélkül)a gyerekeknek. volt itthon 40 deka darálthús,egy konzerv vörösbab, paparicsomszósz és töbféle tészta.
egy közepes fej hagymát dinszteltem, ezen fehéredésig kevergettem a húst. nyomtam rá egy kis préselt fokhagymát,
ráöntöttem a 375 grammos paradicsomkonzervet és a hús puhulásáig főztem. tettem bele oreganót, bazsalikomot, és végül a vörösbabot.
csavart tésztát főztem ki 25 dekát,összekevertem a paradicsomos babos hússal és egy jénai tettem. tetejét bőven megszórtam reszeltsajttal. tálalás előtt betoltam a sütőbe a sajt pirulásáig.nagyon finom szaftos volt, é s tényleg nem sok időbe került összehozni.
Akár csirkemell, akár sertéscomb (esetleg sertésmáj) szeld csíkokra, forgasd lisztbe, és hirtelen bő zsírban (olajban)süsd meg.
Készíts lecsó-alapot (vöröshagymát, z-paprikát dinsztelj meg, majd a kockára vágott lédús paradicsomot tedd hozzá,)
amikor a paradicsom héja kezd egy kicsit pöndörödni, rakd bele a megsütött husit és egy kicsit rotyogtasd össze.
Fűszerezés ízlés szerint: só, bors, szerecsendió vagy amit akarsz.
Főtt tészta, vagy főtt rizs lehet köret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!