Milyen íze van a kecskesajtnak? Mihez hasonlít?
Én azt szoktam mondani, hogy olyan, mintha szőrös-büdös kecsketőgyet szopogatnék. :) Még sose szopogattam, de pont olyannak képzelem, mint a kecskesajtot.
Amúgy finom, bár elsőre szokatlan. Én szeretem.
intenzív íze van?
ha teszek darálthúsos rakott tésztába 5-10 dekát, akkor nagyon lehet érezni?
A kecske tartásánál a legeltetés alap. Természetesen abrak kiegészítéssel.
Van ennek a fránya állatnak egy olyan szokása, hogy kedveli az aromás, illóolajos fűféléket, amit még a birka sem szívesen eszik meg.
Ezek íze remekül átjön a kecsketejbe, ezáltal a sajton is érezhető. Gyakorlatilag a legelő gyepének összetétele befolyásolja a termék ízét. (meg persze a higiéniás szabályokat semmibe vevő tartás, fejés, itt utalnék vissza az első válaszoló"szőrös, büdös, kecsketőgy" megjegyzésére.)
nem, nincs olyan intenzív íze, hogy abban az ételben zavaró legyen
sőt, szerintem egyáltalán nincs intenzív, erős íze - legalább is annak nem volt, amit én ettem
Én se tenném, de a férjem vette véletlen sima nyomós kenős sajt helyett :-)
S most törhetem a fejem, hogy mi legyen belőle. De ez már másik kérdés lesz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!