Hogyan kell igazi finom tartásmártást készíteni?
Eredeti alapanyagokat használj!!
6 tojássárga 1 liter étolaj, ez épp megfelelő ahhoz hogy a tartár ne legyen túl kemény és ne legyen túl hig. Az ízesitése: só, citromlé, mustárm, tejföl, fehérbors, porcukor, fehérbor. Mindenki saját izlése szerint izesitse, meg kell kóstolni :)))
Ezenkivül meg lehet bolonditani a tartármártás, reszelt vörös hagymával, foghagymával, apróra vágott petrezselyemzöldel, vagy ha van kedvenc füszernövény simán belekerülhet. Pl. Rákkotél mellé is tökéletes, vegyes gyümölcsökkel (őszibarack kompót, ananászkompót, alma, narancs..)
4-5 tojássárgáját keverj ki olajjal,amennyit felvesz. Eleinte csak cseppenként adagold az olajat,később már bátrabban adhatod hozzá.
Ha már sűrű a majonéz,akkor fűszerezheted. Mustár,tejföl,bors,bazsalikom,kakukkfű stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!