Én érzem csak, hogy a pulykahúsnak van egy olyan fura íze?
Figyelt kérdés
Rájöttem, hogy nem szeretem ezt a fajta húst, mert valami fura rossz ízt érzel rajta, de ezt nemsok mindenki veszi állítólag észre rajta. Ti észrevettétek már?2009. júl. 22. 13:45
1/11 anonim válasza:
ha egy hétig éheztetnének még a kulát is megennéd és nem a pulyka hús fura izén gondolkoznál
2/11 anonim válasza:
A párom szerint is van vmi furcsa íze, bár én nem érzem. A kedvéért fokhagymás tejben áztatom miután konyhakészre előkészítettem. Így már nem érzi a mellékyzt.
3/11 anonim válasza:
A pulykának pulykaszaga és ize van, van akinek ez nem tetszik. A fokhagyma elnyomja, ezért segit.
4/11 anonim válasza:
Jajj te elsö válaszoló hatalmas paraszt lehetsz. A stilusod a béka segge alatt van, és senki nem kíváncsi rá. Egyáltalán minek válaszolsz valamire is? Ha ennyire ezen a véleményen vagy, akkor szerintem ehetnél "kulát" a nap minden percében egy életen át. Ezt kívánom neked:)
5/11 anonim válasza:
Én pont ezért nem eszem meg, mert én is érzek valamit. A gyomrom kifordul tőle, bármilyen kajában megérzem.
6/11 anonim válasza:
Én sem vagyok oda a pulykahúsért, pont emiatt, de a sertéshúst egyenesen utálom. a disznóhúsnak még a szagától is rosszul vagyok, nagyon ritkán eszem és akkor is csak bizonyos formáiban.
7/11 anonim válasza:
Szerintem minden fajta húsnak van egy jellegzetes, rá jellemző aromája. Amit gyakran eszünk, az nem tűnik furának, de annak is van jellegzetes íze/illata. Pl. egész más a csirke, pulyka, disznó, marha, vad - húsok íze. A pulyka szerintem is egy kissé savanykás a csirkéhez képest. De ha ahhoz lennék hozzászokva, biztos a csirke lenne fura... :)
8/11 anonim válasza:
"De gustibus non est disputandum."
Amúgy a húsok íze, illata nem csak állatfajtánként más,
attól is függ, hogy melyik része az állatnak, him vagy nő-
ivarú, fiatal vagy öreg, mivel etették stb.
Ma már van választék. Fűszerek meg régen is voltak.
9/11 anonim válasza:
nahát, én még soha nem éreztem, és nagyon szeretem a pulykahúst, mondjuk mi itthon neveltünk pulykát, szóval lehet, hogy csak a "gyárinak" van olyan szaga-íze, mert ki tudja mivel etetik :S
10/11 anonim válasza:
A baromfinál sem mindegy,hogy mivel etetik.És az sem mindegy,hogy házi baromfit veszel vagy nagyüzemit.A baromfifarmokon tartott állatok húsa nem olyen jó ízű,különösen a csirke gyorsan szétesik főzés közben,és az íze is más,mint az otthon nevelt baromfiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!