Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hal elkészítési módja fogyókúr...

Hal elkészítési módja fogyókúrához?

Figyelt kérdés

részletesen le tudná nekem valaki írni hogyan tudnám elkészíteni a halat, hogy minél kalóriaszegényebb legyen?

fűszerezés is érdekelne.



2012. aug. 14. 10:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
veszel pangasius filét, hozzá hal fűszer. sózod, fűszerezed meg mondjuk tolsz rá fokhagymát is, esetleg alá hagymát. zsiradéknak null. kalóriás E-Z Coat sprayt használsz (google-ben keress rá), spray alulra, mintha vaj lenne, bele két szelet hal, be a sütőbe:) ennyi!
2012. aug. 14. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

A pangasiust egyetlen helyen tenyésztik egy baromi szennyezett tóban, tehát fogyókúrában sem eszed meg, a 0 kalóriás spraynek pedig megnézed az összetételét, mielőtt megveszed, mert eléggé gyanús, miből lehet...


Egyébként bárhogyan megcsinálhatod, csak nem panírozd, vagy ha panírozod, az tk. liszt legyen és sütőben süsd, ne olajban.


A kedvencem:

Tepsit kikened olajjal (kevés, és nem fogsz tőle meghízni). Enyhén besózod a halszeletet, +1-2 tekerés bors. Berakod a tepsibe, paradicsomkarikákkal teljesen beborítod, erre bazsalikomlevelket raksz (igazit, szárított nem jó, próbáltam), jó sokat, az is borítsa be, rá mozarellakarikákat teszel. Én azzal is be szoktam borítani. Lötyiset veszek, nem pizzára valót. Van belőle light is, ha az megnyugtat, DE ha összehasonlítod az összetételét a nem light-tal, a zsírtartalma kevesebb, de helyette sokkal több az adalék benne. Én nem light-ot veszek. Betolod a sütőbe, fólia alatt kb. 20 perc alatt megsül (átmelegedéstől számítva), utána leveszed a fóliát és rápirítod a sajtot (kb. 10 perc). Salátával és uborkával (nyers) nagyon finom.

A sajt elég sok vizet ereszt, én ezt félidőben le szoktam merni és kidobom, hogy a hal nem főtt hal legyen, hanem sült.

2012. aug. 14. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
26%

Egyetértek a 2-essel.

A halat én pl. hasonló okból sóztam, kevés borsot rá, és együtt pároltam pároló-edényben répával, karfiollal, szeletelt z-paprikával, apróra vágott petrezselyemmel. Én csaltam egy kicsit, mert 1-2 szem félbevágott megpucolt apró-krumplit is pároltam mellé. :)))

2012. aug. 14. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

A pangasius zsíros húsú édesvizi hal. nem illik a fogyókúrába.tengeri halfilét vegyél, és tepsiben süsd meg, amit hajszálvékonyan kikensz egy kis olajjal.

a halat fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és lefóliázva párold kb 15 percig. utána fólia nélkül süsd pirosra. kicsit nyúlj alá lapátkanállal, nehogy odaragadjon.

olaj helyett leheletnyi vajat is hasznáhatsz finomabb tőle.

mellé egy fokhagymás-kapros joghurtöntet.

2012. aug. 14. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok!

Persze én magyar halat vettem, frissen pucoltat halas-boltban, és azt pároltam.

2012. aug. 14. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
és serpenyőben nem tudom elkészíteni?
2012. aug. 14. 12:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
dehogynem, ugyanúgy!
2012. aug. 14. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
mármint?
2012. aug. 14. 12:13
 9/12 anonim ***** válasza:
zsiradék, rá a hal, és megsütni-párolni. sütőben jobb, kevésbé esik szét, legalább is az én tapasztalataim szerint.
2012. aug. 14. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
köszi:)
2012. aug. 14. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!