Hal elkészítési módja fogyókúrához?
részletesen le tudná nekem valaki írni hogyan tudnám elkészíteni a halat, hogy minél kalóriaszegényebb legyen?
fűszerezés is érdekelne.
A pangasiust egyetlen helyen tenyésztik egy baromi szennyezett tóban, tehát fogyókúrában sem eszed meg, a 0 kalóriás spraynek pedig megnézed az összetételét, mielőtt megveszed, mert eléggé gyanús, miből lehet...
Egyébként bárhogyan megcsinálhatod, csak nem panírozd, vagy ha panírozod, az tk. liszt legyen és sütőben süsd, ne olajban.
A kedvencem:
Tepsit kikened olajjal (kevés, és nem fogsz tőle meghízni). Enyhén besózod a halszeletet, +1-2 tekerés bors. Berakod a tepsibe, paradicsomkarikákkal teljesen beborítod, erre bazsalikomlevelket raksz (igazit, szárított nem jó, próbáltam), jó sokat, az is borítsa be, rá mozarellakarikákat teszel. Én azzal is be szoktam borítani. Lötyiset veszek, nem pizzára valót. Van belőle light is, ha az megnyugtat, DE ha összehasonlítod az összetételét a nem light-tal, a zsírtartalma kevesebb, de helyette sokkal több az adalék benne. Én nem light-ot veszek. Betolod a sütőbe, fólia alatt kb. 20 perc alatt megsül (átmelegedéstől számítva), utána leveszed a fóliát és rápirítod a sajtot (kb. 10 perc). Salátával és uborkával (nyers) nagyon finom.
A sajt elég sok vizet ereszt, én ezt félidőben le szoktam merni és kidobom, hogy a hal nem főtt hal legyen, hanem sült.
Egyetértek a 2-essel.
A halat én pl. hasonló okból sóztam, kevés borsot rá, és együtt pároltam pároló-edényben répával, karfiollal, szeletelt z-paprikával, apróra vágott petrezselyemmel. Én csaltam egy kicsit, mert 1-2 szem félbevágott megpucolt apró-krumplit is pároltam mellé. :)))
A pangasius zsíros húsú édesvizi hal. nem illik a fogyókúrába.tengeri halfilét vegyél, és tepsiben süsd meg, amit hajszálvékonyan kikensz egy kis olajjal.
a halat fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és lefóliázva párold kb 15 percig. utána fólia nélkül süsd pirosra. kicsit nyúlj alá lapátkanállal, nehogy odaragadjon.
olaj helyett leheletnyi vajat is hasznáhatsz finomabb tőle.
mellé egy fokhagymás-kapros joghurtöntet.
3-as vagyok!
Persze én magyar halat vettem, frissen pucoltat halas-boltban, és azt pároltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!