Mondanátok recepteket? Bővebben lent.





Püspökkenyér
20 dkg porcukor
6 tojás
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
vegyes aszalt gyümölcs, és kockázott étcsokoládé/ egy csomag rokokó
A porcukrot kikeverem a 6 tojás sárgájával, majd hozzáadom a lisztet, és a sütőport. Végülis a 6 tojás keményre felvert habját keverem óvatosan a masszához. Vegyes gyümölcsöt, tördelt csokit adok hozzá, és alufóliával kibélelt püspökkenyér, vagy őzgerinc formában megsütöm!
Sós ropogós
55 dkg liszt
20 dkg zsír
2 dkg élesztő
kevés tej
pici cukor
só
tojás + kömény/szezámmag/sajt (a tetejére)
Kevés tejet melegítek, beleszórok egy kis cukrot, majd elmorzsolom benne az élesztőt, felfuttatom.
A lisztet összevegyítem a felfuttatott élesztővel, a zsírral és annyi sóval, hogy érezni lehessen a tésztában. Jól összegyúrom, kidolgozom. Ne legyen kemény a tészta, se túl lágy. Ha szükséges, langyos tejet adok hozzá.
1 órára hideg helyre rakom (hűtőbe), majd ujjnyi téglalappá nyújtom, csíkokra vágom, felvert tojással megkenem, megszórom köménymaggal, reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőbe teszem, s addig sütöm, míg a teteje megpirul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!