Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagymamám "aranygaluska"...

Nagymamám "aranygaluska" receptjét keresem, ismeri valaki ezt az ételt?

Figyelt kérdés
Apukám elmondása szerint ez egy olajban sült, gömbölyű, kívül ropogós, rücskös, belül piskóta szerű, levegős, könnyű tészta. Fahéjas porcukorba forgatták, és jóval sötétebbre sült, mint a fánk. Én így is valami fánk szerű dologra tippelek. A klasszikus aranygaluskához semmi köze, de a nagymamám így hívta.
2012. aug. 13. 18:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]


Szerintem a terkedlire gondolsz.

2012. aug. 13. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Bocsi, elírtam: nem terkedli, hanem tarkedli.

Az én édesanyám is sokszor csinált, azért volt levegős, könnyű, mert kelt tészta, de evőkanállal szaggata bele a zsírba, amiben sütötte, és valóban fahéjas porcukorba mártottuk, vagy lekvárral kentük meg, mint a fánkot.

2012. aug. 13. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

[link]


A negyedik sor első kép: mi ilyenre sütöttük

2012. aug. 13. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, hogy írtál, kipróbálom, hátha ez az! Bár apukámnak úgy rémlik, hogy sok tojás volt benne, 6-8 db. Tegnap rátört a nosztalgia, hátha sikerül kedveskednem neki ezzel a finomsággal. :) A cukrot, amibe beleforgatod, ugye le kell hozzá darálni?
2012. aug. 14. 07:20
 5/13 anonim ***** válasza:
Lehet porcukorba (darált) is, nálunk az nem (mindig) volt, a síma kristálycukrot kevertük a fahéjjal, mi úgy ettük. Ha akarod, persze lehet. Édesapád milyen idős?
2012. aug. 14. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
64 éves. :)
2012. aug. 14. 09:13
 7/13 A kérdező kommentje:
Kép alapján nem biztos, hogy ez az, mert apa azt mondta, hogy gömbölyű volt, és nem lapos. Privátban kaptam egy egérke fánk receptet, megsütöm mindkettőt, aztán majd kiderül, hogy melyik lesz a nyerő! :)
2012. aug. 14. 09:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is annyi vagyok! :)))

Még én sem csináltam, de arra emlékszem, hogy jó alaposan ki kellett dolgozni a tésztáját, akkor valóban a belseje olyan lyukacsos, légies lett. Tehát erre figyelj oda, és arra, hogy szépen megkeljen. Bő zsírban (olajban) süsd, azt először kellően forrósítsd fel, majd utána vissza-veheted alatta a lángot.

Szerintem ez lesz az, de akármelyik receptet nézem is a googl-ban, egyikhez sem kell 2 tojásnál több.

Lehet, hogy apud a rizskoch-kal keveri? Mert abba valóban több tojás is kell? De az teljesen már tészta! :)))

Egyébként, hogy így eszembe juttatad, hétvégén én is megcsinálom ezt a tarkedlit. Köszi neked.

2012. aug. 14. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem a laposok.

Írtam, hogy lefelé a 4.-ik sorban, az első képet nézd. Az az, amelyik (evő)kanállal van szaggatva, egy másikkal rásegítel, hogy elváljon a többitől, amikor az olajba akarod rakni.

Abban az esetben lesz kis gömbölyű, aranyos kerek.

2012. aug. 14. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
A képek között lentebb persze ott van az egérke-fánk is, kinézetre ugyanaz, mint amit mondok, hogy a 4.-ik sorban az első. A tésztája sem sokban tér el az általam írttól, de persze szíved joga!
2012. aug. 14. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!