Nagymamám "aranygaluska" receptjét keresem, ismeri valaki ezt az ételt?
Bocsi, elírtam: nem terkedli, hanem tarkedli.
Az én édesanyám is sokszor csinált, azért volt levegős, könnyű, mert kelt tészta, de evőkanállal szaggata bele a zsírba, amiben sütötte, és valóban fahéjas porcukorba mártottuk, vagy lekvárral kentük meg, mint a fánkot.
Én is annyi vagyok! :)))
Még én sem csináltam, de arra emlékszem, hogy jó alaposan ki kellett dolgozni a tésztáját, akkor valóban a belseje olyan lyukacsos, légies lett. Tehát erre figyelj oda, és arra, hogy szépen megkeljen. Bő zsírban (olajban) süsd, azt először kellően forrósítsd fel, majd utána vissza-veheted alatta a lángot.
Szerintem ez lesz az, de akármelyik receptet nézem is a googl-ban, egyikhez sem kell 2 tojásnál több.
Lehet, hogy apud a rizskoch-kal keveri? Mert abba valóban több tojás is kell? De az teljesen már tészta! :)))
Egyébként, hogy így eszembe juttatad, hétvégén én is megcsinálom ezt a tarkedlit. Köszi neked.
Nem a laposok.
Írtam, hogy lefelé a 4.-ik sorban, az első képet nézd. Az az, amelyik (evő)kanállal van szaggatva, egy másikkal rásegítel, hogy elváljon a többitől, amikor az olajba akarod rakni.
Abban az esetben lesz kis gömbölyű, aranyos kerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!