Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van egy csomó sárgarépám, nem...

Van egy csomó sárgarépám, nem akarom, hogy rámromoljon. Mit csináljak belőle?

Figyelt kérdés
Sárgarépa főzelék kizárva!!:) Zöldségléként pedig nem tudom meginni, mert nincs turmixom.

2012. aug. 12. 21:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem tedd be a fagyasztóba, vagy csinálj húslevest. Vagy csak simán főzd meg, én úgyis szeretem.
2012. aug. 12. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Répás rétes, párolt vegyes zöld köretbe, tepsiben sült krumpli répával, csíkokra felvágni és fokhagymás joghurtos mártogató, egy kis borsó krumpli alma és francia salátának.Ennyi jutott eszembe.
2012. aug. 12. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:

Pucold meg, vágd fel valamennyit hasábbra, az jó lesz húslevesbe, valamennyit karikákra, az jó lesz, borsó levesbe, ragulevesekbe. Külön-külön kis zacskókban fagyaszd le, teljesen jó az, és hamarabb kész lesznek a leveseid, mert nem kell már répát pucolni. :)

Csinálhatsz répatortát is - azt még en nem készítettem, de ettem már, nagyon finom, nem tudtam, h répatorta, és nem jöttem rá, utólag mondták. :)

2012. aug. 12. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Savanyúságnak is befőzheted. Reszelve.

Már nagyon olcsó a karfiol, az is mehet bele tehetsz bele még gyöngyhagymát, káposztát, kápia paprikát...

Ilyen csalamádé szerű vegyes savanyúságnak.

2012. aug. 12. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Répatorta! Mindenképp! :D
2012. aug. 12. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

A télire bevásárolt zöldséget is a fagyóban tárolom, ahogy írták. Kavarj közé gyökeret is, és akkor már csak főzéskor annyit veszel ki a zacsiból, amire éppen akkor szükséged van.


Főzhetsz belőle vadas-mártást is, azt is le tudod fagyasztani.

Rizses-húsba is elég sokat szoktam rakni, én úgy szeretem.

Száraz-bablevest is úgy szeretem, ha sok répa-gyökér van benne.

2012. aug. 13. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Vadashoz sok kell, csinálj marhahúsból, vagy pulykamellből egy jó vadast.
2012. aug. 13. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk is sok répa szokott maradni... Én ezetket csinálom belőle:

Répakrémleves.

Répatorta.

Illetve szoktam csinálni csirkés réparagut (amihez ajánlom a kuszkuszt).

Rántott répa.

Köretnek is szoktam használni (pl. "répapűré").

Grill husok mellé is nagyon finom (ezesetben kicsit előre párolom, majd rádobom a grillre a húsok mellé).

2012. aug. 13. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!