Van egy csomó sárgarépám, nem akarom, hogy rámromoljon. Mit csináljak belőle?
Pucold meg, vágd fel valamennyit hasábbra, az jó lesz húslevesbe, valamennyit karikákra, az jó lesz, borsó levesbe, ragulevesekbe. Külön-külön kis zacskókban fagyaszd le, teljesen jó az, és hamarabb kész lesznek a leveseid, mert nem kell már répát pucolni. :)
Csinálhatsz répatortát is - azt még en nem készítettem, de ettem már, nagyon finom, nem tudtam, h répatorta, és nem jöttem rá, utólag mondták. :)
Savanyúságnak is befőzheted. Reszelve.
Már nagyon olcsó a karfiol, az is mehet bele tehetsz bele még gyöngyhagymát, káposztát, kápia paprikát...
Ilyen csalamádé szerű vegyes savanyúságnak.
A télire bevásárolt zöldséget is a fagyóban tárolom, ahogy írták. Kavarj közé gyökeret is, és akkor már csak főzéskor annyit veszel ki a zacsiból, amire éppen akkor szükséged van.
Főzhetsz belőle vadas-mártást is, azt is le tudod fagyasztani.
Rizses-húsba is elég sokat szoktam rakni, én úgy szeretem.
Száraz-bablevest is úgy szeretem, ha sok répa-gyökér van benne.
Nálunk is sok répa szokott maradni... Én ezetket csinálom belőle:
Répakrémleves.
Répatorta.
Illetve szoktam csinálni csirkés réparagut (amihez ajánlom a kuszkuszt).
Rántott répa.
Köretnek is szoktam használni (pl. "répapűré").
Grill husok mellé is nagyon finom (ezesetben kicsit előre párolom, majd rádobom a grillre a húsok mellé).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!