Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell pirított napraforg...

Hogyan kell pirított napraforgómagot készíteni?

Figyelt kérdés
Azt szeretném kérdezni, hogy lehet pirított napraforgót készíteni onnantól kezdve, hogy a kertből behozom? Olyanra lennék kíváncsi, hogyan kell megtisztítani, szárítani, pirítani? Köszönöm a megtisztelő válaszaitokat! Szép estét!

2012. aug. 10. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha héjastul szeretnéd: száraz ruhában jól áttörlöd, átdörzsölöd /megtisztítod/ a magokat. Beleteszed egy nagyobb lábasba és nagyon kis tűzön /alacsony lángon/ folyamatosan kavargatod. Ott ne hagyd egy pillanatra se! Néhány perc pirítás elég neki, különben elég és keserű lesz. A tűzről levéve hagyod kihülni az edényben.
2012. aug. 10. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm szépen a válaszodat. Egyébként ha tárolni szeretném, hogy érdemes? Pirítva vagy pirítás nélkül?
2012. aug. 10. 19:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Boldogult lánykoromban:), mikor még nem féltettem a fogaimat, sok pirított naprát csináltunk. Mi tepsibe tettük, és kis lángon, olyan 170 fokon, kb 2-es fokozaton sütöttük. Időnként átforgattuk egy lapátkával. Mikor úgy gondoltuk, hogy már roppan, próbát tettünk, s valóban, nem szabad túlpirítani, olyan barnás színűig, mert akkor keserű a belseje.

Ha tartósan el akarod tenni, szárítsd ki napon! Egy régi függönyből varrj zacsit, s abban, valahova felakasztva, szellősen tárolhatod. Én frissen pirítanám, nem előre.De finom volt! Ma már nem élek vele:(

2012. aug. 10. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Inkább pirítva tárold, hiszen kevesebb a nedvesség benne, de ne túl sokáig, mert így is megavasodhat. Száraz pamutzacsóba tedd, száraz helyre.
2012. aug. 11. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!