Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor a hurkát sütés...

Most akkor a hurkát sütés előtt meg kell szúrkálni, vagy nem?

Figyelt kérdés

Mindig szétreped.

Próbáltam hogy megszúrkáltam. Szétrepedt.

Próbáltam hogy nem szúrkáltam. Szétrepedt.

Próbáltam hogy még hideg sütőbe teszem....szétrepedt

Próbáltam forró szütőben....szétrepedt.

Próbáltam a hurkát előtte forró vízzel lemosni..szétrepedt.


Vagy a sütési időben van a titok???? Vagy a hőfokban?


Ott áll a konyhaasztalon egy tepsiben a disznótoros, egyszerűen már óckodom betenni, hogy megint szétdurran, ráadásul ma még vinnem kell belőle másnak is kóstolót...


2012. aug. 10. 12:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Bolti hurka, kolbász? Attól mit vársz? És még kóstolót is viszel belőle.

Disznóvágáskor, a saját töltésű hurka is szétreped, de nem értem, ezzel mi a baj. A pirosra sült töltelék finomabb, mint a többi. Direkt azt szoktam kiszedni a tányéromra.

2012. aug. 10. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:

Anyukám kedvence, hozzá megyek délután látogatóba.

Nagyon finom ez a disznótoros, nincs ezzel baj. Csak nép szép látvány az ételesben a hurka, ha csak kanalazni lehet. :)

Egyébként nem zavar, így is finom, csak a látvány miatt érdekes.

A vásárba, piacokon sosem láttam kidurrant hurkát. Tuti van valami titka.

2012. aug. 10. 13:57
 13/18 anonim ***** válasza:
Én nem szoktam megszúrkálni, lefedve hagyomn egy jó darabig, amíg átpárolódik, majdnem kész és csak utána sütöm fólia nélkül. Nem mindig reped szét, lehet, hogy attól is függ, hogy töltik a hurkát...
2012. aug. 10. 14:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
én mindig alaposan megszurkálom hústűvel és egy kis vizet öntök alá, soha nem repedt még szét
2012. aug. 10. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is alaposan megszúrkálom, és langyosra melegített zsírba rakom bele, közepes lángos sütöm, közben többször oda-vissza átforgatom egyik oldaláról a másikra, hogy kb. egyformán süljön-haladjon mindkét oldalán.

Csak elvétve szokott kidurranni, leginkább sikerül szépen megsütnöm. Persze ez a bolti hurkára értendő.


A maszek háznál készült hurka sosem durran szét!!!!

2012. aug. 10. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
nekem sose durrant szét amikor fogpiszkálóval szurkáltam :D
2012. aug. 10. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem kicsit szétdurran a maszek, háznál készült hurka is,(csak olyat veszek) próbáltam már szurkálva is, anélkül is, vízzel és zsírral, csak vízzel, csak zsírral, mindenhogyan, igaz nem megy szét az egész, de egy-két helyen kicsit kijön, persze nem gond, legalább ott nem kell leszednem a héját. :-)
2012. aug. 10. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyire tömörre van megtöltve.

Ha nagyon feszesre van töltve, csinálhatsz te akármit, akkor is ki fog durranni.

2012. aug. 10. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!