S. O. S.! Paradicsomlevet készítek! Ha hőkezelem az üvegeket, akkor mindegy hogy milyen üveg és a meleg hatására nem durran szét? Hogy működik ennek a menete?
Minden üvegbe először egy kevéske forró paradicsomlét önts. Először sorba mindbe, ezzel időt adsz neki, hogy a viszonylag forró paradicsomtól az üveg kellőképpen felmelegedjen. Amikor a sor végére értél, kezded előlről, a második körben már valamivel többet rakj bele, de ugyanígy menj végig rajtuk.
Majd a harmadik körnél szoktam, hogy telerakok minden soron következő üveget, és amilyen gyorsan lehet, lezárom őket.
Ezzel a módival nálam nem szokott elcsattanni az üveg.
Bocsi, amióta egyedül élek, én magamnak már nem főzök be.
Az biztos, ha ilyen módon rakod az üvegbe a paradicsomot, akkor az üveg nem fog szétcsattanni.
Itt tegnap le lettem hurrogva, mert az írtam, hogy kell bele tartósítószer.
A többség nem rak a paradicsomba semmi tartósítószert, állítólag eláll az úgy is.
Tégy belátásod szerint, vagy felezd meg: egyik felébe raksz, a másikba nem, és majd kiderül! :)))
Mi régen, amikor befőztünk, fémtepsibe melegvizet öntöttünk, és abba állogattuk az üvegeket. a fém és a víz elvezette a forró paradicsom hőjét, így sosem repedt meg.
Persze akkor is, mi is először csak keveset öntöttünk az üvegekbe, és úgy folytattuk a feltöltést.
ha van tepsid, te is csinálhatnád így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!