Valami egyszerű és finom süteményt?
Gesztenyegolyók
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
1 ek. porcukor
1 ek. rum vagy rumaroma
32 szem meggy
1 ek. meggylé
10 dkg ét csoki (bevonáshoz)
Elkészítés:
A gesztenyemasszát összekeverjük a cukorral, a rummal és a meggy lével. 16 golyót formázzunk belőle. Kissé szétlapítjuk és belehelyezzünk 2 szem meggyet. Megint golyót formázunk belőle. Majd a fagyasztóba tesszük 15 percre. A csokit gőz fölött megolvasztjuk. Fogpiszkálót szúrunk a golyóba és belemártjuk a csokiba.
Első vagyok
Nekem 22 golyó lett, és csak 1 meggyet raktam bele. Nagyon finom és egyszerű :)
túrófánk, nagyon finom, gyors és egyszerű:
250 dkg túró, 25 dkg liszt kis pohár tejföl, 1 tk szódabikarbóna, ízlés szerint cukor, 1 cs vanilíás cukor, 1 csipet só, 1 citrom lereszelt héja.
a túrót villával összetöröd, hozzáadod a cukrot, vaniliás cukrot, a szódabikarbónát, a citrom héját, a sót, és a tejfölt, ezt jól elkevered, hozzákavarod a lisztet, és forró olajban kisütöd.
Almafánk.
1 kiló alma , 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 tojás, 1 sütőpor.
A meghámozott almát reszeljük, egy kissé kinyomkodjuk a levét.hozzáadjuk a tojást, a sütőporos lisztet és a cukrot. jól összekeverjük, majd evőkanállal forró olajba szaggatjuk. szép pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük. fahéjas porcukorral megszórjuk.
Kókuszgolyó :)
A darált háztartási kekszet elkeverjük kakaóporral, tejjel és olvasztott vajjal (ha van le fõve kávé, akkor egy keveset mindenképpen rakjál bele, mert nagyon jó ízt ad neki), ezután rakd be a hűtõbe, hogy megkeményedjen, kb. fél óra elég, utána meg csinálj belõle kis golyókat.
Az összeállítás ugyanez, viszont ha kiveszed a hűtõbõl, és kellõen meg van keményedve, nyújtsd ki, és szórd meg kókusszal, és tekerd fel (úgy mint pl. a beiglit), ezután pedig mártsd bele csokimázba és rakd vissza a hűtõbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!