Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok a chilis...

Hogyan csináljátok a chilis babot?

Figyelt kérdés

Én tegnap előtt ettem először (nem én csináltam) és nagyon ízlett, bár szerintem a leve kicsit híg lett :D

Ti miket tesztek bele, hogy csináljátok? Hogy lehet besűríteni?



2012. aug. 6. 16:44
 1/6 anonim ***** válasza:

én hagymás pörkölalapon megpárolom a darált húst. teszek bele préselt fokhagymát, pirospaprikát, borsot, apróra vágott csilipaprikát, vagy más erős fűszerpaprikát.

jó sűrű szaftos, amikor beleteszem a lemosott konzervbabot. én a vöröset szeretem.

teszek bele friss paradicsomot, lehéjazva, apróra vágva, és még csípős sűrű kecsapot is.

Azért ne menjen el teljesen paradicsomos isrányba:)

Finom pörköltszerű , szaftos, csípős egytálétel.

van amikor főtt toját is adok mellé.

2012. aug. 6. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is így csinálom, mint az első, csak még szoktam rakni bele kisebb kockákra vágott kaliforniai paprikát.

Illetve érdemes marhából csinálni, szaftosabb lesz, mint sertésből.

Ha híg lett a leve csináld több hagymával vagy önts rá kevesebb vizet.

2012. aug. 6. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyjából úgy, ahogy az 1. válaszoló írta, de én kukoricát és fehér babot is rakok bele, viszont ketchup-ot és paradicsomot és fokhagymát nem. Az eleje teljesen olyan, mint a pörkölt alap, utána megy bele a kukorica és a két felé bab, plusz én a knorros port használom, próbáld ki. Ja, és a disznóhúst kockára vágom, nem darált húsból csinálom.
2012. aug. 6. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

egy hagmát megpiritok, utánna rá a darált hus, majd fedő alatt megpárolom mig fehér nem lesz, persze sozom és borsozom. ilyenkor enged egy kis levet is. ráöntöm a konzerves vörösbabot a levével, és a kukoricát, de azt lecsöpögtetem. letakarom, és hagyom összerotyogni. kicsit később szoktam bele tenni a chilit (álltalában csak egy kávéskanál erős pista) és néha paradicsompürét is, vagy hámozott paradicsmot konzerveset. attol függ paradicsomosat akarok e vagy sem. de azért egy pici püre kell rá. összerottyan és már jo is.

nekem igy jo, de van a ki még felönti vizzel. nekem ugy nem jön be. igazábol a főzést elrontani nem igazán lehet.

2012. aug. 7. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
Én pontosan nem tudom a receptet, mert anyum csinálja, vagy tesóm. De én szoktam megvenni a hozzávalókat és a sparban 2 féle alap van a knorros meg a sparos, és a sparos ugyanolyan finom, és nem kell hozzá annyi pénz mint a knorrhoz. Csak ezt akartam mondani :D
2012. aug. 9. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ki vagyok?!"-nak:

Jók ezek a porok, ha az ember nagyon kezdő még, vagy nincs túl sok ideje, de ez nem igazi főzés.

Simán lehet sokkal jobb minőséget és ízt elérni friss hozzávalókból, persze jóval macerásabb és hosszabb ideig tart, de a jó esetben a főzés öröm és megéri a fáradtságot.

2012. aug. 9. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!