Milyen édességet ehetek tejallergiásként? Recepteket kérnék!
Szia!
Nem kell megijedni a tejallergiától. A lányom (és vele együtt én is - mivel szoptattam) 1 évig semmit nem ehetett amiben tej, tejtermék vagy tejszármazék volt.
Bementem az első bioboltba, és kerestem olyat, amivel a tej helyettesíthető. Szóba jöhet a szójatej, rízstej vagy a zabtej. Ezekből tejszín is van. A lányomnak a zabtej, zabtejszin jött be. (Ha csak laktóz érzékeny vagy, akkor laktózmentes tejet tudsz venni.)
Arra figyelj, ha nem tejcukor érzékeny vagy, hanem tejfehérje, minden élelmiszer összetevőjét nézd meg, mert sokszor dúsítóként hasznáénak (még hentesáruknál is) tejport, tejsavót, tejet vagy tejszínt.
Vajat helyettesítheted margarinnal, a Delmára rá is van írva, hogy tejérzékenyek is ehetik.
Egyébként bármelyik sütit megsütheted tej nélkül, vízzel pótolva, vagy a fenti "tejpótlókkal" helyettesítve.
Amúgy a gyógyszertárban lehet venni Sinlac hipoalergén tápszert (ezt a tejérzékeny babák kapják tej helyett), ami tul.képp szentjánoskenyérmagból készül. és vízzel higítva tejként használható.
Az instant kakaóport, tejcsokikat el kell felejtended, és olyat keresni, amiben nincs tej ill. tejszármazék.
Ja, és Bp-en VIII. ker. a Baross utcában (32-esek terénél) van egy jó bio bolt, ahol sütik, csokik, sőt torták is vannak (rendelésre) az ételérzékenyekenek. De gondolom,a neten több ilyet is találsz.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!