ó sok van :D
húsleves,gulyásleves,rakott zöld bab,rakott padlizsán,spagetti,pizza :D
Kedvenceim alapból a pörköltfélék, főleg nokedlivel. marhalábszár, csülök,pusztapörkölt, gombapörkölt, vagy bakonyi gombás szelet.Zöldség, és tojáspörköltet is szoktam készíteni. ezek tésztával vagy rizzsel.
gulyásleves, babgulyás, raguleves, frankfurti leves.
aztán még szeretem a fasírtokat, a húsgombócokat, így a töltött, rakott ételeket is.
lecsószezon van, jöhetnek a lecsós alapú kaják is.
egyszerűbb lett volna leírnom , hogy mit nem szeretek, mert az kevesebb:))
ja még a vadas is kedvencem, zsömlegombóccal, de krumlikrokettel is szoktam készíteni.
a paprikáskrumpli, krumlistészta hiába a legegyszerűbbek, én szeretem őket.
édestészták közül, aranygaluska, rizskoch, máglyarakás.
sós tészta kedvenc a krumplison kívül, a sajtos-tejfölös-sonkás, káposztástészta, túróstészta szalonnapörccel.
kéthetente pizzát is sütök.
adhatok pár ötletet,mostanában ezek voltak a menük nálunk:
Sóbasült csirke dán krumplisalátával
Borsófőzelék rántott párizsival (ma)
Cigánypecsenye szalonnával és sült krumplival
rakott krumpli gazdagon
Gombapaprikás noklival
Bőrös karaj pácolva svéd tepsis krumplival
Mexikói rizses hús
Bolognais Lasagne
Carbonara spagetti
ezek az elmúlt 2 hétben voltak :)
Ilyenkor nyáron előnyben részesítem a zöldségféléket.
Pl. rántott vagy töltött tök, pattiszon, cukkini, vagy a kelkáposzta bármilyen formában (főzeléknek, levesnek, vagy kirántva) Ha főzelék, mellé valami rántott husi, vagy rántott máj (az gyorsan kész van), de csinálhatsz hozzá fasírozottat, vagy stefániát
Főzhetsz karfiol-pörköltet is, vagy rántott, rakott karfiol
Lehet rakott káposztát is
Levesekből lehet a gyümölcslevest (ilyen melegben), esetleg valami zöldfélét (karfiol, vagy valami krémleves)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!