Ha az illetőnek a zserbó a kedvenc süteménye, akkor milyen ízű tortát csináltassak neki?
Ha megkérdezed a cukrászt akkor biztos tud valamit ajánlani. Nem kell félni tőlük. Nyugodtan kérdezz, egyeztess. Egyetlen dolgot útál minden cukrász nagyon: Ha nem mondod el h mi a konkrét elképzelésed és neki kell találgatni. Pláne ha a végén neked nem tetszik.
Én simán megcsinálnám hogy egy kerek zserbó, lekvárral és darált dióval körbevonva a tetejére meg ugye csoki
a sacher torta hasonlít a legjobban, mert az lekváros+csokis
de kevésbé édes, mint a zserbó (és nem is diós)
az eszterházi diós, de nem csokis, és vajas krémje van, ami néha elég émelyítő, és túl édes szokott lenni
a sacher az esélyes, de az meg túl "snassz", túl egyszerű
Anyukám választott hazára sacher tortát, és otthon nagyot csalódott, hogy "ez sima lekváros, ilyet én is tudok..." :)
a cukrászok tudnak zserbót sütni :)
2 vagyok.
A sacher tortának a tésztája különleges. Sokkal csokisabb, tömörebb mint egy sima piskóta
Am mondtam h beszéld meg a cukrásszal. Lehet h nincs a kínálaton de ha elmondod neki h hogy képzeled el és normális akkor meg tudja neked csinálni. Nem kell félni tőle, ő is csak egy ember. És ha olyan mint én (szintén cukrász :D ) akkor még örülni is fog, mert kihívás.
Mi is sokmindent megcsináltunk gyakorlaton ami elméletileg nem is szerepelt a cuki kínálatában, csak bejött a vevő h ezt és ezt szeretnék aztán megmondta a cukrász h megoldható-e vagy sem
Valóban egy cukrászatnak nincs lehetetlen. egyszerűen, amikor megsütik a zserbót, még a csokimáz előtt kiszabnak egy köralaú formát és azt vonják be a csokimázzal. ezt aztán kedved szerint kérheted marcipándíszekkel, felirattal, amilyent csak el tudsz képzelni.
Ők majd kikalkulálják, hogy ez hány szelet zserbónak felelt meg , plusz a diszítés és aszerint fizetsz.
Sajnos sejtettem, hogy egyszerűen nincs rá kalkulációjuk, csak szeletre.elfelejtettem, hogy a cukrász nem a könyvelésen dolgozik, ahol az alapanyagnormák alapján az árkalkulációt csinálják.
merthogy gyakorlatban nem tudják megcsinálni azt nem hiszem el.
Remélem így is sikeres és boldog lesz az ünnep:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!